BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBrezilya faizi yükseltti----

Brezilya faizi yükseltti

Brezilya faizi yükseltti
04 Aralık 2014 - 06:33 www.finansgundem.com

Brezilya Merkez Bankası politika faizini 50 baz puan artırıp yüzde 11,75'e yükseltti

Brezilya’da yeniden seçilen Başkan Dilma Rousseff liderliğindeki hükümetin enflasyonu yüzde 4.5’e yavaşlama çabaları kapsamında faiz oranlarının yükseliş hızı iki katına çıkarıldı. Hükümetin yüzde 4.5’lik enflasyon hedefi, 4 yıldan uzun bir süreden bu yana ülkede görülmedi.

Yatırımcıların güvenini kazanmak isteyen Brezilya Merkez Bankası politika faizinde bir kez daha artışa gitti. Başkan Alexandre Tombini önderliğindeki Brezilya Merkez Bankası, politika faizini 50 baz puan artırıp yüzde 11,75'e yükseltti. Brezilya'da faiz böylece 2011'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Bloomberg anketine katılan 55 ekonomistin 31’i Faiz artırımı gerçekleştirileceği yönünde tahmin yürütüyordu, 24 analist 25 baz puan artış bekliyordu.

Brezilya Merkez Bankası Ekim ayında da 25 baz puanlık bir faiz artış yapmıştı. Kasım ayında ülkede enflasyon yüzde 6.59 seviyesinde geldi. Brezilya reali son 6 ayda dolar karışında yaklaiık yüzde 10.7 değer kaybetti. Ayrıca ülkede büyüme de yavaşlarken yatırım yapılabilir ülke notunun kaybedilmesi riski bulunuyor.

Banco Safra baş ekonoisti Carlos Kawall, “Bu, Dilma’nın ikinci döneminde kredibiliteyi yükseltmek amaçlı ekonomi politikasındaki değişikliklerin bir parçası” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)