BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBrexit’in Londra ekonomisine faturası 9,5 milyar sterlin----

Brexit’in Londra ekonomisine faturası 9,5 milyar sterlin

Brexit’in Londra ekonomisine faturası 9,5 milyar sterlin
11 Şubat 2021 - 17:18 www.finansgundem.com

Brexit sürecinde İngiltere’nin AB ile mali hizmetler alanında bir anlaşmaya varamaması Londra’nın yılda 2 milyar sterlin kaybetmesine neden olabilir. Bunun ekonomiye ise 9,5 milyar sterlin kayıp olarak yansıması öngörülüyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılmasının ardından en büyük zararı görmen mali hizmetler sektörünün şu anki konumuyla birlikte yapılan en son araştırmaya göre Londra ekonomisi yıllık 9,5 milyar sterlin zarar görebilir.

Londra Belediye başkanı Sadık Han tarafından yaptırılan Brexit ticaret anlaşmasının analizine göre Londra’nın mali ve profesyonel hizmet sektörleri Brexit sonrasında yılda 2 milyar sterlin kaybedebilir.

Ekonomi ve İş Araştırmaları Merkezi'nden (CEBR) yapılan analize göre ticaret anlaşmasındaki boşlukların giderilmesi için AB ile daha fazla anlaşma sağlanamaması halinde, İngiltere'nin mali ve profesyonel hizmet firmalarına yönelik Brexit’in ekonomik maliyetlerinse 9,5 milyar sterline kadar artabileceği ortaya kondu.

Brexit ticaret anlaşması, İngiltere ile AB arasında ihraç edilen malların tarife veya kotalarla karşı karşıya kalmaması anlamına gelirken, Financial News’in haberine göre hizmet sektörü büyük oranda bu anlaşmanın dışında kaldı.

Khan, AB ile İngiliz mali hizmetleri firmalarının AB'deki müşterilere ürün ve hizmet sağlamaya devam etmesine olanak sağlayacak bir düzenleyici denklik anlaşmasının olmamasından endişe duyduğunu belirtiyor.

Khan, "Hükümetin Brexit ticaret anlaşması, mali ve profesyonel hizmetler için anlaşmasız Brexit'e eşdeğerdi ve işletmelerimiz artık İngiltere'nin AB ile 'üçüncü ülke' olarak ticaret yapmak zorunda kalmasından kaynaklanan pahalı bir bürokrasi dağıyla karşı karşıya" dedi.

Londra Belediye Başkanı, “Londra ve İngiltere ekonomisinin iyiliği için, hükümet bu endüstrileri koruyan bir anlaşmaya odaklanmalıdır. Bu yüzden hükümetin hızlı davranması kritik bir önem taşır” ifadelerine yer verdi.

CEBR Baş Ekonomisti Josie Dent, "Araştırmamız, Brexit'in Londra'daki hizmet sektörü üzerindeki büyük etkisini vurguluyor. Finansal hizmetler ve ilgili profesyonel hizmetler Londra'nın gayrisafi yurtiçi hasılasının yüzde 15'ini oluşturuyorsa, bu sektörün başarısı başkentte ekonomik büyümeyi kolaylaştırmanın anahtarıdır" açıklamasında bulundu.

İngiltere'den karamsar açıklama: Tüm dünyayı saracak!

 

Blockchain ve bulut yeni iş modelleri yaratacak

 

İngiliz hükümeti açıkladı: Kovid-19’un 4 yeni belirtisi ortaya çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)