BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAnlaşmasız Brexit'in faturası ağır olacak----

Anlaşmasız Brexit'in faturası ağır olacak

Anlaşmasız Brexit'in faturası ağır olacak
27 Şubat 2019 - 18:52 www.finansgundem.com

İngiltere'nin, Avrupa Birliği'nden (AB) anlaşma olmadan ayrılmasının iş dünyasına yıllık 13 milyar sterlin değerinde ek maliyet getirebileceği bildirildi

İngiliz hükümeti tarafından hazırlanan, "İngiltere'nin Avrupa  Birliği'nden çıkışının iş dünyası ve ticaret üzerindeki etkileri" adlı raporda,  ülkenin birlikten anlaşma olmaksızın 29 Mart tarihinde ayrılması halinde  uygulanacak gümrük kontrollerinin iş dünyasına yıllık yaklaşık 13 milyar sterlin  değerinde ek maliyet getirebileceği belirtildi.

Raporda anlaşmasız ayrılık halinde gıda fiyatlarının yükselmesinin  beklendiği belirtilirken, "İngiltere'nin en görünür şekilde etkilenebileceği alan  Manş denizi üzerinde gelen ürünlerde gecikmenin olması. İngiltere'nin gıda  ihtiyacının yüzde 30'u AB'den geliyor." ifadeleri kullanıldı.

İngiltere'nin AB'den anlaşmasız ayrılmasının tüketicilerin  davranışlarını da değiştirebileceği, bazı gıdaların tedariğinde sıkıntı  yaşanabileceğinin vurgulandığı raporda, anlaşmasız ayrılık halinde İngiliz  ekonomisinin gelecek 15 yıl içerisinde hükümetin beklentilerinden yüzde 6 ile  yüzde 9 arasında daha küçük olabileceği bildirildi.

Raporda, İngiliz hükümetinin bu zamana kadar hedeflediği 40 ticaret  anlaşmasından sadece 6'sı üzerinde anlaşmaya vardığı kaydedildi.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney, 12 Şubat'ta,  "Brexit'e ilişkin bir çözümün bulunması herkesin çıkarına. Anlaşmasız ayrılık bu  ülke için ekonomik şok oluşturur." değerlendirmesinde bulunmuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)