BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBrexit sonrası kritik faiz yorumu!----

Brexit sonrası kritik faiz yorumu!

Brexit sonrası kritik faiz yorumu!
12 Temmuz 2016 - 14:26 www.finansgundem.com

BOE Başkanı Mark Carney ülkesinin Avrupa Birliği'nin ayrılma kararı sonrası vereceği faiz kararından önce önemli açıklamalarda bulundu

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Mark Carney ülkesinin Avrupa Birliği'nin ayrılma (Brexit) kararı sonrası vereceği faiz kararından önce önemli açıklamalarda bulundu.

Brexit sonrası durumu değerlendiren Merkez Bankası Başkanı, risk ortamının değiştiğini ve belirsizliğin arttığını söyledi.

Bankaların durmunun ve kredi ortamının riskleri azaltmaya yardımcı olacağı vurgusunu yapan Carney, referandum öncesi ayrılığın risklerine yönelik açıklama yaparak bağımsızlığından ödün verdiği eleştrilerine karşı merkez bankasını savundu.

BOE TOPLANTI TUTANAKLARI

BOE Haziran ayı toplantı tutanakları yayınlandı. BOE yetkililerin, istikrar için gerekli görülmesi durumunda, adım atmaya hazır oldukları belirtilen raporda, tüm merkez bankası yetkililerinin sermaye tamponunun sıfır seviyesine düşürülmesi konusunda hemfikir olduğu ifadesi yer aldı.

Brexit referandumunun risk görünümünü gözle görülür oranda değiştirdiği ifade edilen raporda, bankaların likidite tamponlarıyla ilgili acil bir hamleye ihtiyaç duyulmadığı belirtildi.

FAİZ İNDİRİMİ UYARISI

Carney, daha önce düzenlediği basın toplantısında büyümenin önümüzdeki aylarda yavaşlayacağına işaret ederek, faizde daha fazla indirime ve başka tedbirlere ihtiyaç olacağı uyarısında bulunmuştu. Carney, BOE'nin hali hazırda yüzde 0,50 olan politika faizini yaz ayları içinde indirmeye ihtiyaç duyacağı yönünde olduğunu belirtirken, AB'den ayrılma kararının ekonomik zararına yönelik ilk tahminleri de Temmuz ayındaki Para Politikası Komitesi'nde ortaya koyacaklarını belirtmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)