BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaBrexit sonrası İngiltere ile AB arasında neler olacak----

Brexit sonrası İngiltere ile AB arasında neler olacak

Brexit sonrası İngiltere ile AB arasında neler olacak
31 Aralık 2019 - 11:01 www.finansgundem.com

Birlikten çıkış sonrası ilk kriz Manş’ta çıkabilir

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

AB’den kopuş tarihi 31 Ocak. Saat 23.00. Bu andan itibaren yeni bir dönem başlayacak. Bu da 5 kritik toplantıda da şekillenecek. İlk krizin ise Manş Denizi’nde patlak vermesi muhtemel…

İngiltere’nin, 31 Ocak'ta Avrupa Birliği'nden ayrılması, Brexit sürecinin sonu olmayacak. Manş Denizi (English Channel) her iki tarafın da gelecekteki ilişkileri hakkında ayrıntılı görüşmeler yapmalarına sebep olacak. Ticaret yolunda 2020 yılı sonuna kadar ikinci bir anlaşmaya varılmazsa bu, mal ve hizmet alış verişi yaparken daha yüksek maliyetler ve engeller anlamına gelecek.

CNBC’nin haberinde yeni yılda Brexit sürecinin ana tarihlerini verildi. İşte 2020’nin pazarlık günleri…

Ocak ortası: Avrupalı kanun yapıcılarının 2020’deki ilk toplantısında İngiltere’nin çekilme anlaşmasına yeşil ışık yakması bekleniyor. Avam Kamarası'nda onaylanan 541 sayfalık çekilme anlaşması İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden nasıl ayrılması gerektiğini özetleyen belge.

31 Ocak: İngiltere Avrupa Birliği'nden resmen ülke saatiyle 23.00’te ayrılacak. Geçiş dönemi o andan itibaren başlayacak. Bu durum yatırımcı ve vatandaşları için bir şey ifade etmese de İngiltere Brüksel’deki oy hakkını kaybedecek. AB hukuku İngiltere topraklarında uygulanmaya devam edecek ve İngiliz hükümeti bu dönemde diğer dünya ülkeleriyle ticaret anlaşmaları yapabilecek.

25 Şubat: AB bakanlarının Brüksel'de toplanması planlanıyor. Zirve, Brexit sürecini AB adına yöneten Michel Barnier için yeni bir müzakere alanı olabilir. Bu durum gelecekteki ilişkilerin belirlenmesi için görüşmelerin başlayacağı anlamına geliyor.

Haziran: AB – İngiltere zirvesinin gerçekleşmesi bekleniyor. Bu noktada, her iki tarafın da 2020 yılı sonuna kadar yeni ticaret ilişkilerinin nasıl şekilleneceğine karar vermeleri gerekecek. Başbakan Boris Johnson geçişi uzatmak istemediklerini belirtiyor.

Kasım: Geçiş döneminin 2020'nin sona ermesi durumunda, ikinci bir anlaşma söz konusu olabilecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)