BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBrexit sonrası ilk ticaret anlaşması----

Brexit sonrası ilk ticaret anlaşması

Brexit sonrası ilk ticaret anlaşması
23 Ekim 2020 - 10:41 www.finansgundem.com

İngiltere yıllık 20 milyar dolarlık ticaret yaptığı Japonya ile Brexit sonrası yeni gümrük tarifeleri üzerinde anlaşmaya vardı.

Japonya ile İngiltere arasında Brexit sonrası ilk serbest ticaret anlaşmasına imza atıldı. Her iki ülkenin de yeni gümrük tarifelerinde indirime gitmesi dikkat çekti. Londra hükümeti bu anlaşmayla birlikte Japon otomobillerine uyguladığı gümrük vergilerini azaltacağını ve 2026'da ise tamamen kaldıracağını kabul etti.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen imza töreni sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan İngiltere Uluslararası Ticaret Sekreteri Liz Truss ve Japonya Dışişleri Bakanı Toshimitsu Motegi yapılan anlaşmanın "çığır açan" nitelikte olduğunu söylerken, Truss İngiltere'nin yeniden "bağımsız ticaret yapan" bir ülke konumuna geldiğini de sözlerine ekledi. Avrupa Birliği'ne üye olduğu dönemde Londra hükümetinin Japonya ile yaptığı ticaret anlaşması 2020'de son buluyordu. Yapılan anlaşmanın iki ülke arasındaki ticaret hacmini yıllık 20 milyar dolara çıkarması öngörülüyor.

İngiltere, Japonya'ya özellikle finans hizmetleri alanında ihracat yapıyor. Bu hizmetler İngiltere'nin ihracat hacminin yüzde 28'ini oluşturuyor. Bunun yanında gazlı şarap, İngiliz yapımı kaban ve ayakkabı, Stilton peyniri, domuz ve kuzu eti, ilaç ve tıbbi malzemele ile bisküvi Japonya'nın Büyük Britanya'dan en çok ihraç ettiği ürünler arasında.

Japonya ise İngiltere'ye daha ziyade otomobil, otomobil yedek parçaları, diğer mekanik ve elektronik aygıtlar satıyor. 2019 yılında Japonya'nın İngiltere'ye yaptığı ihraacatı 14 milyar doların üzerinde gerçekleşmişti.

Yaklaşan anlaşmasız Brexit kaos yayacak

 

Anlaşmasız Brexit korkusu İngiltere’den göçü başlattı

 

Avrupa borsaları ABD ve Brexit etkisiyle düşüşle kapandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)