BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBrexit sonrası anlaşmaların freni Fransa----

Brexit sonrası anlaşmaların freni Fransa

Brexit sonrası anlaşmaların freni Fransa
20 Şubat 2020 - 12:43 www.finansgundem.com

Brexit sonrası dönemde İngiltere AB arasındaki en büyük sorun ticaret anlaşmaları. Fransa kanadı ise şartların ağırlaştırılmasını destekleyerek anlaşmayı zora sokuyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Brexit sonrası ticaret görüşmelerinde İngiltere’ye daha ağır şartların yüklenmesini istiyor. Fransa’nın eşit şartlara dayalı anlaşma parolasıyla İngiltere'yi maruz tutmak istediği ağır yükler hiçbir anlaşmanın ortaya çıkmaması risklerini de doğuruyor.

Kuralların sertleştirilmesi Macron’un görüşüne göre herkese eşit şartlarda davranmak amacını taşıyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson hiçbir anlaşmaya varmamayı eşit şartlara dayalı anlaşmaya tercih ediyor.

Macron daha önce Brexit konusunda İngiltere'ye karşı sert bir tutum takınmıştı. Önce İngiltere'nin AB'den ayrılması konusunda katı bir duruş sergilemiş, ardından da ayrılış gününü geciktirme çabalarına karşı çıkmıştı. Her iki olayda da ancak Avrupalı mevkidaşlarını rahatsız ettikten sonra yaklaşımını yumuşatmıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)