BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBrexit Anlaşması parlamentoda onaylanmadı----

Brexit Anlaşması parlamentoda onaylanmadı

Brexit Anlaşması parlamentoda onaylanmadı
15 Ocak 2019 - 22:32 www.finansgundem.com

Brexit Anlaşması oylaması Başbakan Theresa May için büyük hezimetle sonuçlandı. İngiliz Parlementosu Brexit oylamasını 202'ye karşı 432 oyla reddetti

İngiltere Başbakanı Theresa May'in Avrupa Birliği (AB) ile vardığı birlikten çıkış (Brexit) anlaşması İngiliz parlamentosu tarafından reddedildi.

Başbakan Theresa May ve muhalefet liderlerinin konuşmalarından sonra oylamalara geçildi.

İngiltere Avam Kamarası Brexit Anlaşması'nı 202'ye karşı 432 oyla reddetti.

İngiltere Başbakanı Theresa May oylama öncesinde, “Anlaşmaya karşı oy kullanmak belirsizlikten, bölünmekten, son derece gerçek bir anlaşmasız ayrılıktan başka bir şey değil.” ifadesini kullanmıştı. 

Ana muhalefetteki İşçi Partisi Lider Jeremy Corbyn ise parlamentoda vekiliere oylama öncesi son kez seslenerek, “Bu anlaşmanın bu gece reddedilmesinin en iyi sonucu bir genel seçim olacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

MUHALEFET MAY HÜKÜMETİ İÇİN GÜVEN OYLAMASI İSTEDİ

Oylamanın ardından muhalefet, May hükümeti için güven oylaması istedi. Başbakan May, ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin bu akşam güven oylaması talep etmesi durumunda yarın güven oylaması yapacaklarını duyurmuştu.

İRLANDA SINIRIYLA İLGİLİ YASAL DÜZENLEME DE REDDEDİLDİ

İngiltere parlamentosunda, Brexit anlaşmasına ilişkin oylama öncesinde İrlanda sınırıyla ilgili yasal düzenleme 600'e 24 oyla reddedildi.

"İKİNCİ BİR REFERANDUM DAHA FAZLA BÖLÜNMEYE YOL AÇAR"

İngiltere Başbakanı Theresa May, parlamento oylaması öncesinde konuştu. "Bu kariyerimizin en önemli oylaması." diyen May, ikinci bir referandumun daha fazla bölünmeye yol açacağını söyledi.

"Bugünkü oylama ülke için neyin en iyi olduğuyla ilgili" diyen İngiltere Başbakanı, oylamada "Her birimizin sorumluluğu çok büyük." şeklinde konuştu.

Brexit başlatan şeyin demokratik süreç olduğunu hatırlatan May, ikinci bir referandumun sorumluluğu başkasına yüklemek olacağını ifade etti.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Avam Kamarası daha önce anlaşmanın reddedilmesi durumunda hükümete üç gün içinde bir B planı ile gelme zorunluluğu getirmişti.

Brexit ve İngiltere hükümetinin geleceğiyle ilgili ise farklı senaryolar var.

Seçeneklerden biri Parlamento'da bir güven oylaması yapılarak hükümetin düşürülmesi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)