BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBrexit hazırlığı ekonomiyi canlandırdı----

Brexit hazırlığı ekonomiyi canlandırdı

Brexit hazırlığı ekonomiyi canlandırdı
10 Mayıs 2019 - 18:02 www.finansgundem.com

Brexit öncesi İngiliz şirketler üretimlerini artırdı ve stok yaptı. Bu Ocak-Mart döneminde ekonominin ivme kazanmasını sağladı.

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), ülkede Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın (GSYH) bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,5 büyüme kaydettiğini bildirdi. Bir önceki çeyrekte GSYH artışı yüzde 0,2 seviyesindeydi.

Bu yılın ilk çeyreğinde imalat sektöründe 1988 yılından bu yana en hızlı büyüme görüldü.

ONS'den yapılan açıklamada, 2019'un ilk çeyreğinde ekonominin ivme kazanmasında, daha önce İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkış tarihi olarak görülen 29 Mart tarihinden önce üretimin artırılması ve şirketlerin stoklama yapması gösterildi.

Açıklamada, İngiltere'de ilaç sanayi üretiminin bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 9,4 seviyesinde artış gösterdiğinin altı çizildi.

Büyüme verilerine ilişkin değerlendirmede bulunan İngiltere Maliye Bakanı Philip Hammond, ülkede büyümenin halen güçlü olduğunun altını çizerek, "Ekonomi dokuz yıldır büyüme gösteriyor. Borçluluk oranı azalıyor. İstihdam oranı rekor seviyede. Çalışanların gelirleri son on yılın en hızlı artışını kaydediyor" diye konuştu.
 

 
 
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)