BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBrexit bir başlangıç değil, son olabilir----

Brexit bir başlangıç değil, son olabilir

Brexit bir başlangıç değil, son olabilir
26 Ocak 2021 - 08:49 www.finansgundem.com

Moody's: Brexit anlaşması, İngiltere'yi ekonomik etkilerden korumaya yetmeyebilir.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İngiltere ile Avrupa Birliği (AB) arasında ticaret anlaşmasının yapılmış olmasına rağmen AB üyeliğinden ayrılmanın, İngiliz ekonomisi üzerinde makro ekonomik maliyetlerinin olacağını bildirdi.

Moody's'ten yapılan açıklamada, İngiltere'nin AB ile imzaladığı anlaşmanın, ülkeyi Birlikten ayrılmanın yaratacağı ekonomik etkilere karşı yeteri kadar koruyamayabileceği belirtilirken, elde edilen denetim yetkisinin ekonomik katkısının ise belirsiz olduğuna işaret edildi.

Açıklamada, "İngiltere ve Avrupa Birliği arasında varılan anlaşma, İngiltere'nin AB üyeliğini kaybetmesinin makro ekonomik maliyetini teyit etmektedir." ifadesine yer verildi. İngiltere ve AB arasında yapılan ticaret anlaşmasının daha çok AB lehine göründüğü, karşılıklı ticaretin bazı alanlarında ciddi yeni engellerin oluştuğu vurgulandı.

Açıklamada, söz konusu ticaret anlaşmasının kapsamında yer almaması dolasıyla İngiltere'nin "hizmet" sektörünün olumsuz yönde etkilenebileceği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Moody's'in Analisti Benedicte Andries de "Varılan Brexit anlaşması, anlaşmasız ayrılık senaryosunun gerçekleşmesini engellerken, İngiliz ekonomisi için son derece hayati olan hizmet sektörü gibi alanları içermiyor. Bu yüzden İngiliz ekonomisi, uzun dönemde ciddi şekilde daha küçük olacak." ifadelerini kullandı.

İngiliz ekonomisinin yaklaşık yüzde 80'ini "hizmet" sektörü oluşturmakta. İngiltere ve AB, martta hizmet sektörünü de içerecek bir mutabakat anlaşması imzalamayı hedefliyor.

Günün önemli şirket haberleri 26/01/2021

 

Ticari mevduata da devlet güvencesi geliyor

 

Kurlar güne sakin seyirde başladı

 

Moderna'dan mutasyonlu virüse karşı yedek aşı girişimi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)