BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBrent petrolün varili 41,91 dolar----

Brent petrolün varili 41,91 dolar

Brent petrolün varili 41,91 dolar
10 Kasım 2020 - 09:46 www.finansgundem.com

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 41,91 dolardan işlem görüyor.

Dün 43,09 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 42,40 dolar tamamladı. Brent petrolün varili, bugün saat 09.30 kapanışa göre yüzde 1,16 düşüşle 41,91 do işlemlerden gördü. Aynı dakikalarda Batı türü türü (WTI) ham petrolün varili 39,69 dolardan alıcı buldu.

Fiyatlardaki düşüşte, yeni ipucu korona virüs (Kovid-19) salgınında dalgayla mücadele özellikle Avrupa ülkelerinde artan tedbirlerin, piyasalarda oluşturduğu "yakın vadede petrol talebinin zayıf kalmaya devam edeceği" endişesi etkili oldu.

Johns Hopkins Üniversitesi göre göre, dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısı 51 milyona yaklaşırken, dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'de vaka sayısı 10 milyonu geçti.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC + Grubu'nun ürettiği bazı ülkelerden OPEC + grup dışı üretici ülkelerden mevcut üretim kesintisi anlaşmalar Libya'da, petrol tesisleri ve liman mücbir sebep halinin haline getirilmesinin ardından hızla artan petrol üretiminin piyasalarda arzda bazı endişeleri de fiyatları olumsuz etkileyen faktörler arasında yer aldı.

Öte yandan, Kovid-19 salgınına yönelik aşı çalışmalarında da olumlu gelişmelerdeki fiyatlardaki kısıtlandı.

Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin'in kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in Kovid-19 salgınına karşı geliştirmekte olduğu potansiyel aşının virüse karşı 90'dan fazla etkili olduğu duyuruldu. Söz konusu şirketler tarafından yapılan ortak açıklamada, aşı adayının 6 üçüncü şahıs 538 kişi üzerinde test soru ve denemelerde şimdiye kadar ciddi bir güvenlik endişesi ortaya çıkmadığı belirtildi.

OPEC + topluluğunun uyguladığı mevcut petrol üretim kısıntısına çocuklarda gördüğün fiyatların düşüşünü belli oranda engelledi.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdülaziz bin Selman, dün yaptığı açıklamada, küresel petrol piyasasının ileriye istikametini korumak için taraf ülkenin anlaşmayı sürdürdüğünü ve "ince bir ayar" yapım hazır olduğunu söyledi.

Şu anda 7,7 milyon varil üretim kesintisi yapan grubun, gelecek yıla kesinti kararını görüşeceği toplantı 30 Kasım-1 Aralık'ta yapılacak.

Brent petrolde teknik olarak 42,02 ile 42,22 dolar aralığının direnç, 41,82 ile 41,62 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)