BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBrent petrol düşüşte----

Brent petrol düşüşte

Brent petrol düşüşte
05 Eylül 2017 - 09:29 www.finansgundem.com

Brent petrolü yüzde 0.4 düşüşle 52 dolar seviyesine yaklaşırken, ABD'de benzin 1 haftanın en düşüğüne geriledi

ABD'de benzin fiyatları, Körfez Sahil rafinerilerinin Harvey Kasırgası'nın hasarlarının toparlamaya devam etmeleri ile birlikte bir haftanın en düşük seviyesine indi.

Vadeli benzin kontratları New York'ta, Cuma kapanışına göre yüzde 5.2 kadar düştü. Şirketlerden yapılan açıklamalara göre, Valero Energy Corp., Teksas'taki iki tesisinin faaliyetlerini fırtına öncesi seviyelere çıkarırken, Citgo Petrol eum Corp. Corpus Christi rafinerisini yeniden faaliyete aldı. Exxon Mobil Corp. Houston bölgesindeki boru hatlarından Petrol sevkiyatına başladı. Piyasada gözler şimdi, Atlantik'ten karayipler'e doğru ilerleyen diğer bir büyük kasırgaya, Irma'ya çevrildi.

En yakın vadeli benzin kontratları Ağustos ayında, Harvey Kasırgası'nın kıtanın benzin, dizel ve jet yakıtı üretim ve dağıtımı için kilit önemdeki rafinerileri, boru hatlarını ve limanlarının kapatılmasına neden olması ile birlikte yüzde 25'ten fazla yükseldi. Fırtına fiyatları yükseltirken, araç kullanımının arttığı yaz döneminin sona ermesi ile birlikte akaryakıt talebi gerilemeye hazırlanıyor.

Hyundai Futures Corp. emtia analisti Will Yun, "Benzin fiyatları, Harvey Kasırgası'na ilişkin endişelere bağlı rallinin ardından istikrar kazanıyor," dedi ve "Ancak yaz dönemi araç kullanma sezonunun sona ermesi ile birlikte, takep görünümüne ilişkin belirsizlikler artıyor" şeklinde görüş bildirdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)