BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBrainard, Fed Başkan Yardımcısı seçildi----

Brainard, Fed Başkan Yardımcısı seçildi

Brainard, Fed Başkan Yardımcısı seçildi
26 Nisan 2022 - 23:38 www.finansgundem.com

Lael Brainard, ABD Senatosu'nda yeterli oyu alarak ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bir sonraki Başkan Yardımcısı olmaya hak kazandı

Lael Brainard, ABD Merkez Bankası’nın bir sonraki Başkan Yardımcısı oldu.

Brainard’ın ABD Senatosu'nda 52’e karşı 43 oyla Fed’in bir sonraki Başkan Yardımcısı olmaya hak kazandığı duyuruldu.

Senato’dan edinilen bilgiye göre, birkaç Cumhuriyetçi’nin Brainard’ın başkan yardımcılığının onaylaması için minimum 51 oyu karşılamak amacıyla Demokratlara katıldığı ve Senato'daki oylamanın bugün öğleden sonra devam ettiği kaydedildi.

Fed'in güvercinlerinden

Brainard’ın konuşmaları, konu politika faizinin yükseltilmesinin aciliyetine geldiğinde, kendisinin Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) en güvercin üyelerinden biri olduğunu işaret ediyor.

Diğer taraftan Brainard, , Powell’ın daha tereddütlü yaklaştığı iki alan olan iklim değişikliği ve dijital para konularında, Fed’in rolünü artırma yönünde daha etkili olması bekleniyor. Brainard ayrıca, finansal serbestleştirme değişiklikleri konusuna da birkaç kez itirazda bulunmuştu.

Mali desteklerin vaktinden önce çekilmemesi gerektiğini düşünüyor

Brainard, üst düzey ekonomik politika yapıcı olarak görev yaptığı 11 yıllık (2010-2013 arası Hazine Bakanlığı uluslararası işlerden sorumlu müsteşar ve 2014 yılından bu yana Fed guvernörü) süre boyunca, mali desteklerin vaktinden önce çekilmesi gibi politika hatalarının Avrupa ekonomilerinde borç dinamiklerini nasıl istikrarsız hale getirebileceği konusunu ilk ağızdan söyleyenlerden biri oldu.

Brainard, 2013 yılında, Hazine Bakanlığı’nın en tepedeki uluslararası finans diplomatı olarak, Fed’in parasal sıkılaştırmaya ilişkin iletişiminin gelişen piyasa ekonomilerine ne denli zarar verdiğini gördü. Bu durum onu, mevcut sıkılaştırma konjonktüründe, diğer bir varlık alımlarının azaltılmasından kaynaklanan öfkeye (taper tantrum) karşı daha duyarlı olmaya yöneltebilir.

FED faizleri yeterince yükseltemeyecek

 

Fed'in faiz artırımı Türkiye'yi nasıl etkileyecek

 

Şahinliğin zirvesindeki FED piyasaları nasıl etkileyecek?

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)