BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBozdağ'dan hakim ve savcılara müjde!----

Bozdağ'dan hakim ve savcılara müjde!

Bozdağ'dan hakim ve savcılara müjde!
22 Temmuz 2014 - 07:15 www.finansgundem.com

Adalet Bakanı Bozdağ, maaş zammı ve sicil affı müjdesi verdi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, avukatlıktan mesleğe kabul edilen hakim ve savcıların iftar yemeğine katıldı. Maaş zammı ve sicil affı müjdesi veren Bakan Bozdağ, ardından çarpıcı mesajlar verdi.

Türkiye’de yargı mensupların belirli grupların, cemaatlerin hakim ve savcıları olarak kabul edilmesinin son derece kötü bir durum olduğunu belirterek, “Eğer hakimler manavların, kasapların talimatıyla bir ülkede karar verebiliyorsa eyvahlar olsun bu ülkeye” dedi. Bakan Bozdağ, maaş zammı ve sicil affına ilişkin de iki müjde verdi. Bakan Bozdağ, özetle şunları söyledi:

BİZİM AÇIMIZDAN EN KÖTÜ DURUM

“Türkiye’de hakim ve savcıların bir kısmının falan cemaatin hakim ve savcısı, bir kısmının Fetullah Gülen’in hakim ve savcısı, bir kısmının falan mezhebin hakim ve savcısı diye anılması bizim açımızdan en kötü durumdur. Hakim ve savcıların milletin hakim ve savcılarıdır. Türkiye’nin hakim ve savcılarıdır. Cemaatler adına karar verenler yargıda içerisinde yeri olamaz. Tarikatlar adına mezhepler, dinler adına karar veren, değerlendirenlerden biz hukuku beklemeyiz.

MANAVDAN TALİMAT ALANLAR VAR

İnsanlar geliyor bana bir Adalet Bakanı olarak. Bir meselem vardı, çözdüm diyor. ‘Nasıl çözdün’. ‘Bizim orada bir manav var, falan cemaatin adamı gittim o halletti’ diyor. Eğer hakimler, manavların kasapların talimatıyla bir ülkede karar verebiliyorsa, eyvahlar olsun o ülkeye. Gazeteciler, yazarlar gelip ‘bu işi böyle yapalım’ dediğinde cihat yapıyorum saikiyle hareket eden hakim ve savcılarımız varsa biz bu devleti ayağa kaldıramayız.

ZEKERİYA ÖZ'E TEPKİSİ SÜRÜYOR

Bolu’da bir savcı, Zekeriya Öz... Kalkıyor, Başbakanla ilgili tweet atıyor. Sonun Saddam gibi olacak anlamında bir mesaj yayınlıyor. Bir ülkenin savcısı, ülkesinin Başbakanına, Cumhurbaşkanına böyle bir tweet atabilir mi? Amerika da atsın bakalım, Avrupa’da atsın bakalım. Buna hakimlik savcılık yaptırırlar mı yaptırmazlar mı. Yaptırmazlar alırlar sırtında cübbesini.

DAMARLARINI KESECEĞİZ

Başka yerlerden güç alarak hareket ediyorlar. O güç aldıkları yerlerle ilgili bütün bağları keseceğiz. Bütün damalarını keseceğiz. Bu ülke bizim ülkemiz. İzin vermeyeceğiz. Tarafsız mı bu savcı, Başbakanı tehdit eden biri, sıradan vatandaşla arasında bir mesele olduğu zaman dünyayı ona dar eder mi etmez mi. Dar, eder.

İKİ MÜJDE BİRDEN VERDİ

Maliye Bakanlığı ile son rötuşları yapıyoruz. Ağustos ayı içerisinde kanun tasarısını TBMM’ye sevk edeceğiz. Hakim ve savcılarımız Yargıtay ve Danıştay üyeleri dahil tamamının maaşlarında önemli ölçüde iyileştirmeler yapacağız. Sicille ilgili konularda bakanlık olarak bir hazırlık içindeyiz. Bu çerçevede sicil affıyla bir düzenleme yapacağız.”

HSYK SEÇİMLERİ İÇİN TALİMAT

Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil de mesleğe yeni kabul edilen hakim ve savcı adayların önümüzdeki HSYK seçimlerinde oy kullanacaklarını belirterek, “Bu adaylarımız ilk HSYK seçimlerinde oy kullanacak kardeşlerimiz. Beklentilerimiz oldukça yüksek bu arkadaşlardan. HSYK seçiminde bu kardeşlerimizden oy kullanırken, vicdanlarına göre, ülkemizin hassasiyetlerini gözeterek oy kullanmalarını özellikle istiyorum, diliyorum” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yorumcu23 Temmuz 2014 10:26

    gerçekten üzücü yargı çalışanlarının tamamının bu çerçevede değerlendirilmesi daha mutluluk verici bir durum olurdu diye düşünüyorum