BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBozdağ'dan Avusturya Başbakanı'na yanıt----

Bozdağ'dan Avusturya Başbakanı'na yanıt

Bozdağ'dan Avusturya Başbakanı'na yanıt
26 Mart 2018 - 20:30 www.finansgundem.com

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, sona eren Bakanlar Kurulu toplantısı ardından önemli açıklamalar yaptı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Bozdağ, Irak ordusunun Sincar'da bazı bölgelere yerleştiğine dair bilgileri teyit ettiklerini söyledi. 

''Irak tarafından yapılan açıklamaları Türkiye yakından takip etmektedir. Terör örgütünün Sincar'dan çekildiği izlemini uyandırdığı için farklı üniforma altına gizlenerek bölgede varlığını devam etirmesini Türkiye olarak kabul etmemiz mümkün değildir. Umarız ki Irak ordusu Türkiye'nin beklentisi doğrultusunda teröristlerin farklı üniforma ve isim olarak bölgede varlığını devam ettirmesine izin vermez.''

 ZEYTİN DALI HAREKATI

Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin bilgi veren Bozdağ, ''Toplam 49 kahraman Mehmetçiğimiz şehit olmuştur.  Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Harekat kapsamında terör örgütü mensubu 3 bin 755 terörist etkisiz hale getirildi. 332 bölge ise kontrol altına alındı. Toplam alan ise 2 bin kilometre karedir. Şu anda kontrol tamamen TSK elindedir. Terör unsurları bölgeden uzaklaştırılmıştır. Biz beklerdik ki Türkiye'yi bu noktada taktir etsinler ama taktir etmediler. Harekat şuan devam etmektedir. Bölgeden kaçan teröristler tuzaklama yapmıştır. TSK uzman ekipleri ile bölgede tuzaklanmış mayınları tespit edip, imha çalışmalarını yürütmektedir.

Harekat boyunca herhangi bir sivilin ölmesi bir yana burnunun kanaması bile söz konusu olmamıştır. Bu TSK'nın büyük bir başarısıdır, diğer ülkelere de örnek olan bir başarıdır. Şu anda önemli bir aşama alındı ama yapılacak epey bir çalışma var. Tuzakların temzilenmesi sürerken bölgede vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalar yapılmaktadır. 8 bin 100 aileye insani yardım ulaştırılmıştır. Bölgedeki 5 hastane 11 sağlık ocağının çalışır hale getirilmesi için çalışmalar devam ediyor.

"TÜRKİYE'NİN AFRİN'DE İŞİ BİTMEMİŞTİR"

İçme suyu ile ilgili Afrin'de bazı sıkıntılar olduğunu biliyoruz, bunun giderilmesi için çalışmalar yapılıyor. Orada gerek üretilen zeytin ve zeytin yağı ve diğer ürünlerin aksamadan devam etmesi ve ticaretinin yapılması için de mekanizmalar oluşturulmaktadır. Türkiye'nin Afrin'de işi bitmemiştir.'' dedi.

Zeytin Dalı Harekatı'nın devam ettiğini kaydeden Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bölgeden kaçan teröristler bölgede çok sayıda EYP ve mayın tuzaklamışlardır. TSK uzman ekipleriyle bölgede tuzaklanmış mayınları, EYP’leri tek tek tespit edip imha çalışmalarını yürütmektedir. Tespit ve imha çalışmaları tamamlandıkça bütün alan sivillere tamamen açılacak ve onların yerleşmeleri temin edilecektir. Şu anda önemli bir mesafe alındı. EYP ve mayınlı tuzakların temizlenmesi sürerken öte yandan bölgedeki sivillerin ihtiyaçlarının giderilmesi için Türkiye harekete geçmiştir. Şu anda 106 ayrı noktada 8 bin 100 aileye insani yardım ulaştırılmıştır. Bu yaklaşık 40 bin kişiye yardım anlamına gelmektedir. Bölgedeki kişilerin sağlık ihtiyaçlarının karşılanması içinde acil sağlık hizmetleri sürdürülmektedir. Bölgede bulunan 351 okulda yaklaşık 85 bin öğrenciye eğitim hizmeti sunulması için çalışmalar sürdürülmektedir. İçme suyu ile ilgili Afrin’de bazı sıkıntıları gidermek için gerekli çalışmalar yapılmıştır. Bölgedeki ticari hayatın devam etmesi için de bölgede çalışmalar yapılıyor. Şu anda orada üretilen zeytin ve zeytin yağı, tekstil ürünleri ve diğer ürünlerin üretiminin aksamadan devam etmesi için mekanizmalar oluşturulmaktadır. Belediyecilik, eğitim, tarım, din hizmetleri gibi diğer hizmetlerin de sürdürülmesi için Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde olduğu gibi kapsamlı çalışmalar bölgede yürütülmektedir. Türkiye’nin Afrin’de işi bitmemiştir. Daha yapacağımız çok iş vardır. Biz bölgede hayatın normalleşmesi, her türlü tehlikenin ortadan kaldırılması sağlanıncaya kadar Türkiye, sivil halkın güvenliğini ve diğer ihtiyaçlarını karşılamaya devam edecektir.”

"AB ÜYELİĞİNİN ŞARTA BAĞLANMASINA KARŞIYIZ"

Bozdağ, Bulgaristan'da düzenlenen Türkiye-AB zirvesine ilişkin soruya, "Türkiye'nin Avrupa Birliğine tam üyeliğinin herhangi bir şarta bağlanmasına ve farklı farklı modeller üzerinde konuşulmasına kesinlikle karşıyız." yanıtını verdi.

''Türkiye AB tam üyelik sürecine büyük önem vermektedir. Türkiye sabır ile bu hedefi devam ettirmektedir. Varna'da Türkiye-AB zirvesi gerçekleştirildi. Umarız ki bu zirve yeni bir kapı aralar. Avusturya Başbakanı'nın yeterli devlet tecrübesi olmadığı için Türkiye'nin değerini tam olarak anlamış değil.''

"TÜRKİYE'YE HUKUK DERSİ VERMEYE HAKLARI YOK"

Avrupa'da Türklere ve Müslümanlara yönelik saldırıları değerlendiren Bozdağ, şunları kaydetti:

"Orada insanlar sadece etnik kökeni ve dini inanışı farklı diye saldırıya uğrarken, bunları yapanlarla ilgili herhangi bir işlem yapmayanların veya yapıp da gerekli müeyyideleri uygulamayanların, bunların güvenliğini sağlamayanların Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye de hukuk dersi vermeye de hakkı yoktur."

ABD İLE MÜNBİÇ GÖRÜŞMESİ

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ şöyle devam etti:

"Bildiğiniz gibi ABD Dışişleri Bakanı Tillerson Türkiye'ye geldi. Hem Cumhurbaşkanımızla, hem Dışişleri Bakanımızla kapsamlı görüşmeler yapıldı. Arkasından ortak mekanizmalar kurulması kararlaştırıldı ve bu mekanizmalardan ilki de 08, 09 Mart tarihlerinde toplantısını Washington'da gerçekleştirdi. Arkasından, 19 Mart'ta Tillerson ile Çavuşoğlu'nun Washington'da bir araya gelmesiyle bu toplantıda konuşulan konulara son şeklini vermesi bekleniyordu. Ancak, Tillerson'un görevden alınması nedeniyle bu görüşme gerçekleşmedi. Bunun üzerine yeni Bakan göreve başlayıncaya kadar konunun olgunlaştırılması açısından, Türkiye Dışişleri Bakanı Müsteşarı ile ABD Dışişleri Müsteşarının veya Bakan Yardımcısının konuları bir ele alınmasında fayda olduğu karşılıklı olarak teyit edildi ve Türk Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın önümüzdeki günlerde ABD'ye gidecektir. Bununla ilgili henüz bir tarih netleşmesi yok ama bu hafta sonuna doğru olabilir ya da önümüzdeki hafta başı gitmesi söz konusu. Bunu bu açıdan ifade etmek isterim"

 İNGİLTERE-RUSYA AJAN KRİZİ

Bozdağ, "İki ülke arasında olan bir hadisedir. İngiltere bağımsız bir devlet, hangi ülkeyle ne tür ilişki geliştireceğine kendisi karar verir. Rusya da egemen ve bağımsız bir ülkedir. Başka ülkelerin aldıkları kararları kendi çıkarlarımız bakımından uluslararası hukuk bakımından değerlendirip ona göre adım atıyoruz. Türkiye ile Rusya arasında iyi bir ilişki vardır. Türkiye Rusya'ya karşı herhangi bir karar almayı düşünmemektedir. Türkiye kendi dış politikasını kendisi belirleyen bağımsız bir ülkedir." diye konuştu.

CİNSEL İSTİSMAR DÜZENLEMESİ

Bozdağ cinsel istismar düzenlenmesine ilişkin, ''Çalışma tamamlandı. uzlaşılamayan bir konuyor. Karar alınması gereken bir konu var. Bu konu ile ilgili gerekli kararlar alındı. Bakanımız bir sunum yapma fırsatı bulamadı. Çalışma bitti, kararlar verildi. İçerik ile ilgili şuan da bir detay vermeyelim.'' dedi.

PATRİOT AÇIKLAMASI

Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Trump, Cumhurbaşkanımıza, 'Biz size patriot verebiliriz.' deyince, Sayın Cumhurbaşkanımız da 'Biz de hava savunma sistemimizi çeşitlendirebiliriz, Türkiye olarak Amerika'dan patriot sistemini alabiliriz.' diye bir görüşme oldu. Bu görüşme, Türkiye'nin bu noktadaki tavrını ortaya koymuştur. Eğer Amerika Birleşik Devletleri bize patriot savunma sistemini verirse, biz bunu Türkiye olarak almaya hazır olduğumuzu ifade ettik. Ancak o görüşmeden sonra bu konuda henüz taraflar arasında bugüne kadar bir görüşme gerçekleşmedi."

Bozdağ,"Rus diplomatların sınır dışı edilmesine ilişkin Türkiye'nin tutumunun ne olacağına ilişkin soru üzerine Bozdağ, Türkiye ile Rusya arasında olumlu ve iyi bir ilişki vardır. Türkiye bu anlamda Rusya'ya karşı herhangi bir karar almayı düşünmemektedir." dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)