BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBozdağ: Anayasa Mahkemesi temyiz mahkemesi değildir----

Bozdağ: Anayasa Mahkemesi temyiz mahkemesi değildir

Bozdağ: Anayasa Mahkemesi temyiz mahkemesi değildir
12 Ocak 2018 - 08:24 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Anayasa Mahkemesi'nin FETÖ sanığı Altan ve Alpay hakkında verdiği 'hak ihlali' kararına tepki gösterdi

Anayasa Mahkemesi'nin Mehmet Altan ve Şahin Alpay ile ilgili 'hak ihlali' kararıyla ilgili hükümetten ilk açıklama geldi. 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesi'nin FETÖ sanığı gazeteciler Mehmet Altan ve Şahin Alpay ile ilgili verdiği 'Hak ihlali' kararına tepki gösterdi. Twitter hesabından paylaştığı 5 tweet ile kararı eleştiren Bozdağ, "Anayasa Mahkemesi temyiz mahkemesi gibi davranamaz dedi. 

İşte Bozdağ'ın o tweet'leri: 

Anayasa ve yasada belirtilen konularla sınırlı bireysel başvuruları incelemek ve karara bağlamak, Anayasa Mahkemesi’nin yetkisi ve görevi dahilindedir.Bireysel başvuru,Anayasa Mahkemesini güçlendirdiği gibi kişisel hak ve özgürlükler bakımından da önemli bir yargısal güvencedir. 

Bireysel başvuruları karara bağlarken Anayasa Mahkemesi, anayasa ve yasaların kurallarıyla bağlıdır;anayasa ve yasaların belirlediği sınırları aşamaz;ilk derece veya istinaf ya da temyiz mahkemesi gibi hareket edemez;hiç bir kurala bağlı değilmiş gibi karar veremez.

Alpay ve Altan kararıyla (yayınlanan mahkeme açıklamasına göre) Anayasa Mahkemesi;anayasa ve yasaların çizdiği sınırı aşmış, kendini ilk derece mahkemesi yerine koyarak vaka ve delil değerlendirmesi yapmış;suçun oluşumunu ve delil durumunu değerlendirmiştir.

Bireysel başvuruları inceleyip karara bağlarken Anayasa Mahkemesi,ilk derece mahkemesi veya istinaf mahkemesi ya da temyiz mahkemesi veyahut da süper temyiz mahkemesi gibi davranamaz ve bu mahkemeler gibi karar veremez.

Anayasa Mahkemesi’nin Alpay ve Altan kararları, Can Dündar kararının kötü ve yanlış bir tekrarından ibarettir.Anayasa Mahkemesi, algıları değil anayasa ve yasaları gözetmek ve gereğini yapmakla yükümlüdür.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)