BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Böylesi görülmedi"----

"Böylesi görülmedi"

Böylesi görülmedi
22 Ocak 2014 - 22:05 www.finansgundem.com

​Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sınır bölgesinde durdurulduktan sonra ülke gündemine bomba gibi düşen TIR ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sınır bölgesinde TIR’ları aranan Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir döneminde böylesi bir uygulamayla karşılaşmadığını belirterek, “Bir ülke düşünün ki kendi milli istihbaratı kendi ülkesinin içerisinde yasalarla verilmiş rutin görevlerini yapma noktasında böylesi bir muameleye maruz kalsın” dedi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nu yeniden yapılandıran yasa teklifinin Meclis Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri gerilim ve tartışmalar arasında sürüyor. Görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Bozdağ, şunları söyledi:

TEDBİRLERİ ALACAĞIZ
“Adana’da arama yapılmak istenen TIR’la ilgili görüntülerden biz de fevkalade rahatsızız. Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir döneminde MİT böylesi bir olayla karşılaşmamıştır. Bir ülke düşünün ki kendi milli istihbaratı kendi ülkesinin içerisinde yasalarla verilmiş rutin görevlerini yapma noktasında böylesi bir muameleye maruz kalsın. Herkes söylüyor; devlet MİT’in güvenliğini sağlayamaz mı? Elbette gerekli güvenlik tedbirlerini alır, MİT’in vazifesini yasalara uygun bir şekilde yapmasını temin eder. Türkiye Cumhuriyeti buna da muktedirdir. Yasalar ne görev veriyorsa o görevler yapılıyor. Soruşturmalar ve diğer işlemler de yasalarda nasıl tayin ediliyorsa ona göre yapılması lazımdır. Bizim dediğimiz bu usullere riayet edilmesidir. Kimsenin görevini engelleme gibi bir durum söz konusu değildir. MİT Kanunu’nun 26’ncı maddesi gayet açıktır. Bu maddeyi çiğneyenlere karşı yapılması gereken işlemler de çok bellidir. O TIR’larla ilgili Türkiye Cumhuriyeti’nin, MİT’in yaptığı görevle alakalı dış dünyaya, içeriye nasıl bir algı oluşturulmak istendiği de ortadadır.

EL KAİDE’YE GİTMEDİ
Gerek El Kaide terör örgütü, gerek El Nusra terör örgütü veya başkaca terör örgütleri, adı ne olursa olsun, kim tarafından örgütlendirilip yapılandırılırsa yapılandırılsın, Türkiye Cumhuriyeti devleti de hükümeti de teröristlerin ve terör örgütlerinin karşısındadır. El Kaide’ye karşı da diğer terör örgütlerine karşı da alması gereken tavrı her daim almıştır, vermesi gereken mücadeleyi vermiştir, bundan sonra da verecektir. Ama birileri Türkiye Cumhuriyeti devletini terör örgütlerine yardım ediyormuş gibi gayretin, çabanın içine giriyorlarsa, onlar da bilsinler ki bunlar beyhude çabalardır. Çünkü böyle bir yardım asla yapılmamıştır, yapılması da söz konusu değildir. Türkiye Cumhuriyeti masum Suriye halkının yanında olmuştur.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MİLLETİMİN GÖZÜ AÇILDI.22 Ocak 2014 23:44

    Yahu nekadarda pişkin konuşuyorsunuz siz bu milleti enayimi sandınız sadece sizinmi kafayapılarınız çalışıyor birde utanmadan TERÖRE hiçbirzaman destek vermedik diyorsunuz peki bu millete açıklarmısınız apoylan yaptığınız hoş sohbetleri hani kan dökmeyecektinizya ŞEHİT KANLARI üzerine yaptığınız pazarlıklar vardıya sizler TÜKÜRDÜĞÜNÜZÜ yalarsınız bizler sizleri nasıl destekledik şimdi kendime yediremiyorum hep hatalar üzerine hatalar yaptınız doğruların üzerine hep yalnışlarlan gittiniz.MİT size bağlı değilmi neden bu ülkenin içinde TIRLARLAN yakalanan SİLAHLAR kime vede nereye gidiyordu neden bunların açıklamalarını millete yapmıyorsunuz SURİYEYİ bölen vede halkını kırdıran sizlersiniz bu mebali ölene kadar taşıyacaksınız tabiki bunun kıyamet günüğde var öyle suriyedeki fotoğrafları uluslar arası milletlere göstererek kimseyi inandıramazsınız.çünki silahın ucu sizde rasgele ettiğiniz ateşlerlen onları orada sizler vurduruyorsunuz ama bazı cahiller halende sizlere toz kondurtmuyor onlarda kıyamet günü sizlerlen beraber yüce ALLAHIN huzurunda hesap vereceklerdir.şimdi, millete duygu sömürüsü yapmayın.

  • vatandaş22 Ocak 2014 22:41

    Yahu edep bee kardeşim; tır incirlik-suriye arasındaki her zamanki rutin seferini yapıyormuş.Niye durduruyorsunuz tırı,yazık değilmi......(bak sonra sam amcanız kızar haaaa...)

  • T.C AKIN22 Ocak 2014 22:35

    BU ADAM TIR'LATMIŞ MİLLETİDE TIRLATTIRMAK İSTİYORLAR

  • ortaboy yatırımcı22 Ocak 2014 22:31

    devleti silah kaçakçısı terör işbirlikçisi yaptınız !!!! onuda elinize yüzünüze bulaştırdınız !!!!

  • fatih22 Ocak 2014 22:25

    her şeyde beceriksizsiniz çekip gidin artık .