BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBoydak mutfak işinden çıktı ----

Boydak mutfak işinden çıktı

Boydak mutfak işinden çıktı
10 Şubat 2015 - 09:02 www.finansgundem.com

Boydak Holding'in, 2015 yılında verimliliği artırmak için ilk operasyonu mutfak sektöründe oldu

Enerji, kablo, demir çelik, mobilya gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren Boydak Holding, pek çok şirket gibi 2015 yılında verimliliğe odaklandı. Bu doğrultuda belli sektörlerden çıkmayı, fabrikalarını ve şirketleri birleştirerek verimliliği sağlamayı hedefleyen Boydak Holding'in, ilk operasyonu mutfak sektöründe oldu.

2003 yılında İtalyan firması Regina ile anlaşarak mutfak işine giren şirket, sessiz sedasız mutfak işinden çıktı. 8 milyon dolara mal olan mutfak yatırımı ile günde 150 mutfak takımı üretme hedefiyle yola çıkan Holding, Regina markasıyla 80 civarında mağaza açmıştı.

Boydak Holding'in mutfak işinden çıkmasının en önemli nedeni kayıt dışı üretim oldu. Mutfak sektöründe kayıt dışı üretimin çok fazla olduğunu söyleyen Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak, "Aslında mutfak sektörünü kayıt içine çekebilmek için uzun yıllar mücadele ettik. Ancak istediğimiz sonuçları alamadık. Sonunda kayıt dışı nedeniyle mutfak işinden çıkak zorunda kaldık diyor" diyor. Mutfak işinden çıkan Holding, mobilyada ise büyümesini sürdürüyor. İstikbal, Bellona ve Mondi markalarıyla faaliyet gösteren Boydak Holding, 2015'te bu üç markaya toplam 250 milyon TL yatırım yapmayı ve 600 kişiye daha istihdam sağlamayı hedefliyor.

Geçen haftaki Boytaş’taki grev ile gündeme gelen Boydak CEO'su Memduh Boydak, mutfak sektöründeki kayıt dışılıktan yakınıyor. (EKONOMİST)
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)