BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBoydak Holding Türkiye Finans hisselerini satıyor----

Boydak Holding Türkiye Finans hisselerini satıyor

Boydak Holding Türkiye Finans hisselerini satıyor
04 Temmuz 2016 - 07:50 www.finansgundem.com

Türkiye Finans’ın hissedarı Boydak Holding, bankacılıktan çıkmayı planlıyor. Boydak Holding, bankadaki hisselerin satışı için Suudilerle görüşüyor.

Türkiye Finans’ın azınlık hissedarlarındanBoydak Holding‘in yönetim kurulu başkanı Mus­tafa Boydak, bankacılıktan çıkabileceklerini açıkladı. Boydak’ın Ekono­mist’e yaptığı bu açıklamanın ayrıntılarına girmeden önce, bankaya iliş­kin kısa bir özet yapmak istiyoruz.

Katılım bankacılığı, 1980’lerin ba­şında Körfez Bölgesinden gelen ya­bancı sermayedarlarla Türkiye’de hizmet vermeye başladı. Kayserili Boydak Ailesi, 1991’de kurulan Ana­dolu Finans’ın hisselerini 1998’de sa­tın alarak sektöre giriş yaptı. Boydak Ailesi’nin sahibi olduğu Anadolu Finans ile Ülker Ailesi’nin kontrol etti­ği Family Finans 2005‘te birleşti ve Türkiye Finans Katılım Bankası adını aldı.

İki hissedar, Suudi The National Commercial Bank (NCB) ile ortaklık görüşmelerini 2008’de sonuçlandırdı ve yüzde 60 hisse satıldı. Bu satış finans sektöründe en yüksek çarpanla yapılan satış olarak kayda geçti.

Ülker Ailesi’nin hisseleri, serma­ye artırımlarına katılmayınca yüzde 10.6 seviyesine geriledi. Ülker, bir süreden beri bu hisseleri satmak is­tiyor. Ancak bugüne kadar uygun fi­yat bulunamadı ve satış da gerçekleşmedi.

Diğer Türk ortak Boydak Ailesi de bankalardaki yüzde 22.34’lük his­seyi satma kararı aldı. Bankanın yönetim kurulu başkan yardımcısı Mustafa Boydak, “Hisselerimizi sat­mayı düşünüyoruz ve finans sektöründen çıkabiliriz” diyor. Suudi or­takla yapılan görüşmeler için “Henüz erken aşamadayız” diyen Boydak, “Hisselerimizi satmamız, Finans sek­töründen çıkmamız, karşı tarafın bi­ze uygun bir fiyat teklif etmesiyle olabilir” diyerek satış koşulunun ‘uy­gun fiyat’ olduğunun altını çiziyor. Bankayla ilgili bir diğer gelişme de genel müdür Osman Çelik’le ilgili. Çelik, hafta başında üç yıldan beri vekaletle yönetilen Hazine Miisteşarlığı’na atandı. Çelik’ten boşalan yere de, 27 Haziran tarihinden itibaren Abdüllatif Özkaynak, vekaleten atandı. Türkiye Finans’ta Ağustos 2011’den bu yana görev yapan Özkaynak, bankada finans ve stratejiden sorumlu genel müdür yardımcısı olarak görev yapıyordu.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hukuk04 Temmuz 2016 15:39

    hukuk ülkesi olsaydık "yapmak zorunda" olmazdı, "finansal nedenler" yüzünden yapardı. ama hukuk ülkesi değiliz, adamlar da çaresiz satışa çıkarmış. çok net.