BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBotox Kovid 19'dan koruyor mu?----

Botox Kovid 19'dan koruyor mu?

Botox  Kovid 19'dan koruyor mu?
13 Eylül 2021 - 17:00 www.finansgundem.com

Fransız bilim adamları yaptıkları bir araştırma ile Botox'un Kovid-19 enfeksiyonunu durdurabileceğini öne sürdüler.

Bilim dünyasının en tehlikeli toksinlerden biri olan Botulinum toksini, kasları felç ederek çalışır. En yaygın kullanımı ile kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur ancak aynı zamanda bir çok hastalığın tıbbi tedavilerinde de kullanılır ve semptomları hafifletmeye yardımcı oluyor.

İLGİNÇ İDDİA: BOTOX KOVİD-19'U DURDURABİLİR

Fransız bilim adamları, yaygın olarak güzellik uygulaması olarak kullanılan Botox'un Kovid-19 enfeksiyonunu durdurabileceğini iddia ettiler. Uzmanların iddiasına göre, Botox uygulandığında, kasların kasılmasına izin veren kimyasala bağlanıyor ve koronavirüs bu kimyasalın hücreleri istila etmek için bağlandığı reseptörleri kullanıyor.

HİÇ POZİTİF VAKA GÖRÜLMEDİ

Fransa'da yapılan araştırmaya ortalama 50 yaşlarında, dörtte üçü kadın olan yaklaşık 193 hasta dahil edildi.  Tüm gönüllüler, virüse yakalanıp yakalanmadıklarını görmek için Botox enjeksiyonları aldıktan sonra üç ay boyunca takip edildi. İki şüpheli vaka olmasına rağmen, katılımcıların hiç birinde Kovid-19 testi pozitif çıkmadı.

Araştırma ekibi "Sonuçlarımız, genel popülasyondaki enfekte birey sayısı ile Botox enjekte edilen ve hasta sayısı arasında önemli bir fark olduğunu gösteriyor" dedi.

Araştırmacılar ayrıca tezlerini kanıtlamak için Güney Fransa'daki Lozere'de tedavi gören 64 yaşındaki bir kadını örnek göstererek, köydeki herkese bulaşmasına rağmen kadının Kovid-19'dan kurtulduğunu iddia ettiler.

İNGİLİZ UZMANLAR İDDİAYI ZAYIF BULDU

Dailymail'de yer alan habere göre, Fransız uzmanlar iddiaları konusunda ısrarlılar ancak tedavinin viral bir enfeksiyonu durdurabileceğine dair hala somut bir kanıt yok. İngiltere'deki uzmanlar ise iddiayı oldukça zayıf bulurken Botox'un koronavirüs ile mücadelede herhangi bir vaadi olup olmadığına dair net bir kanıt olmadığı konusunda hemfikirler.

Korana virüs geçirenlerin çoğunda rastlandı!

 

Darıca’da 2 okuldaki 2 sınıfta eğitime korona virüs arası

 

Aşımızı olalım, kalbimizi korona virüsten koruyalım

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)