BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBOTAŞ: 3 gün gaz kesintisi' iddiası doğru değil----

BOTAŞ: 3 gün gaz kesintisi' iddiası doğru değil

BOTAŞ: 3 gün gaz kesintisi' iddiası doğru değil
25 Ocak 2022 - 13:59 www.finansgundem.com

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), "İran tarafından 10 gün süreyle gaz arzının sağlanamayacağı bilgisinin ardından günlük yüzde 40 kısıntı uygulanacağı, müşterilere 36 saat öncesinden bildirildi" açıklamasını yaptı.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), doğalgazda kesinti iddialarına ilişkin, "3 gün süreyle doğal gaz kesintisi ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır. İran tarafından 10 gün süreyle gaz arzının sağlanamayacağı bilgisinin ardından günlük yüzde 40 kısıntı uygulanacağı, müşterilere 36 saat öncesinden bildirildi." ifadesini kullandı.

Şirketin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, sosyal medyada yer alan iddialara yanıt verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Öncelikle '3 gün süreyle doğalgaz kesintisi' ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır. İran tarafından 10 gün süreyle gaz arzının sağlanamayacağı bilgisinin ardından günlük yüzde 40 kısıntı uygulanacağı, müşterilere 36 saat öncesinden bildirildi. İran ve bazı diğer kaynaklardan ülkemize yapılan doğal gaz arzında daha önceki senelerde de benzer kısıntı ve kesintiler yaşanmış ve ayrıca mevsimsel koşullara bağlı olarak doğal gaz tüketiminin artmasıyla birlikte doğal gaz arz-talep dengesinin sağlanmasını teminen doğal gaz kısıntıları yapılmıştır. Son yıllarda LNG ve depolama kapasitelerimizin artırılmasına dair yapılan yatırımlar sonucunda son 5 yılda doğal gazda herhangi bir kesinti ve kısıntı uygulaması yapılmamıştır. Ancak ülkemizin tamamında etkisini devam ettiren olağanüstü soğuk hava koşullarına bağlı olarak 73 ilimizde rekor doğal gaz tüketimleri yaşanmakta olup, buna bağlı olarak ısınma amaçlı evsel tüketimler yüzde 60 oranında artmış ve ayrıca İran arz kaynağında da kesinti yaşanmasıyla birlikte doğal gazda bu dönemde kısıntı yapılması ihtiyacı ortaya çıkmıştır."

BOTAŞ üç sektörde kesintiyi kaldırdı

 

BOTAŞ'tan doğalgaz açıklaması: 10 gün kesilecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)