BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBoston bombacısı itiraf etti----

Boston bombacısı itiraf etti

Boston bombacısı itiraf etti
25 Nisan 2013 - 12:41 www.finansgundem.com

Boston'da yaşanan bombalı saldırının ardından yeni gelişmeler yaşanıyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde 10 gün önce düzenlenen bombalı saldırının faillerinden Cohar Zarnayev'in, saldırıya katıldığını kabul ettiği bildirildi.
19 yaşındaki Cohar Zarnayev'in hastanedeki sorgusu sürüyor.
Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI ile diğer güvenlik birimlerinin, Çeçen kardeşler hakkında Rusya'nın uyarılarını dikkate alıp almadıkları tartışılıyor.
Amerikalı yetkililerin verdiği bilgiye göre, sorgusuna devam edilen Cohar Zarnayev, 3 kişinin öldüğü saldırıda rol aldığını kabul etti.
Ancak bu kabul, FBI yetkililerinin Zarnayev'e, anayasal haklarını okumasından ve bir avukat tutma hakkı olduğunu bildirmesinden önce meydana geldi.
İfadenin mahkemede delil olarak kullanılıp kullanılamayacağı henüz belli olmadı. Boston'da olay yerindeki incelemelerini tamamlayan polis, bombaların oyuncak arabaların uzaktan kumandası ile patlatıldığını bildirdi.
Düdüklü tencereye yerleştirilen patlayıcıların bir bölümünün, operasyon sırasında öldürülen Tamerlan Zarnayev tarafından bir havai fişek dükkanından alındığı belirlendi.
26 yaşındaki Tamerlan Zarnayev, 18 aydır Amerikan yönetiminin terör şüphelileri listesinde yer alıyordu. Rusya'nın hem FBI'a hem de CIA'e başvurusu üzerine Tamerlan Zarnayev hakkında inceleme yapıldığı, ancak herhangi bir şüpheli bağlantı tespit edilemediği bildirildi.
Cohar Zarnayev'in ise, teknede yakalandığında üzerinde silah bulunmadığı belirtildi. Amerikan polisi daha önce tekneden kendilerine ateş açıldığını bildirmişti.
Bu arada Zarnayev kardeşlerin anne ve babası, ifade vermek üzere Dağıstan'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmeyi kabul etti. Geçen yıl bir mağazadan hırsızlık yaptığı gerekçesiyle hakkında dava açılan Zübeyde Zarnayev'in, Boston'a geri dönmeye karar verirken, Amerikan topraklarına ayak bastığı anda tutuklanma ihtimalini göze aldığı bildiriliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)