BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBostic: Oy hakkım olsaydı faiz indirimine muhalefet ederdim----

Bostic: Oy hakkım olsaydı faiz indirimine muhalefet ederdim

Bostic: Oy hakkım olsaydı faiz indirimine muhalefet ederdim
08 Kasım 2019 - 08:43 www.finansgundem.com

Atlanta Fed Başkanı Bostic, "Oy hakkım olsaydı Ekim toplantısında faiz indirimi kararına muhalefet ederdim" dedi

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, geçen haftaki faiz indirimi kararının makul olduğuna inanmadığını ve oy hakkı bulunsaydı bu karara muhalefet edeceğini söyledi.

Bostic, Perşembe günkü konuşmasının ardından basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, Atlanta Fed'i izleyen özel direktörler kurulunu işaret ederek, "Direktörlerim faiz konusunda adım atılmaması yönünde görüş bildirdiler, muhtemelen Fed toplantısında ben de bunu savunurdum" dedi ve "Direktörlerim ekonomide bir zayıflık olmadığı ve bir gevşemeye ihtiyaç duyulmadığı konusunda oldukça açıklar. Daha önceki risk yönetiminin miktarı yeterliydi" değerlendirmesinde bulundu.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) geçen hafta yaptığı politika toplantısında, gösterge faizi 25 baz puan indirerek yüzde 1.50-1.75 aralığına çekti. Fed böylelikle bu yıl üçüncü kez Faiz indirimine gitmiş oldu. Fed Başkanı Jerome Powell, faiz kararı sonrası yaptığı vasın toplantısında, faiz indirimlerinin şimdilik bittiği ve yavaşlayan küresel büyüme ve ticaret belirsizliğinden kaynaklanan riskleri gider gidermesinin beklendiği mesajını güçlü bir şekilde vermişti.

Diğer bazı Fed yetkilileri de FOMC toplantısından bu yana yaptıkları değerlendirmelerde benzer görüşleri savundu. New York Fed Başkanı John Williams, Fed'in faiz politikasının ekonomik büyümenin sürdürülmesi için şimdilik oldukça iyi bir pozisyonda olduğunu ve bundan sonra atılacak adımların gelecek verilere ve ekonomik görünümden öğrendiklerine bağlı olduğunu kaydetti.

Bostic'in 2021 yılına kadar FOMC toplantılarında oy hakkı bulunmuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)