BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporBosphorus Cup İstanbul'dan dünyaya açılıyor----

Bosphorus Cup İstanbul'dan dünyaya açılıyor

Bosphorus Cup İstanbul'dan dünyaya açılıyor
17 Aralık 2013 - 12:27 www.finansgundem.com

Bosphorus Cup CEO’su Orhan Gorbon , Bosphorus Cup Türkiye’nin dünyaya ihraç ettiği tek ve en önemli spor etkinliği markası olduğunu söyledi

On iki senedir hem Türkiye’de hem de Dünya’da ilgi ile takip edilen Bosphorus Cup Yelken Yarışları 2014 yılında 01-07 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bosphorus Cup CEO’su Orhan Gorbon , kurumsal kimliği,  İstanbul’a özel kupası ve dünya medyasında edindiği yer ile Türkiye’nin dünyaya sunduğu en önemli spor etkinlikleri arasında yer aldığını söyledi. 
Bugün İstanbul'da bir basın toplantısı düzenleyen Gorbon, Bosphorus Cup'ın, 2002 yılında ORG Sports tarafından Boğaz'da yelken yarışının sponsorlar desteği ile pazarlanması ve bütün dünyanın bildiği bir etkinlik ve markaya dönüştürülmesi hedefi ile yola çıktığını hatırlattı. Yarışlar Türkiye Yelken federasyonu ve Türkiye Açık Deniz Yarış Kulübü desteği ile gerçekleşmektedir. Bugün geldiği noktada uluslararası bilinirliği ile Avrasya Maratonu ve Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’ndan sonra en çok bilinen Türk spor markası olduğunu kaydeden Orhan Gorbon, Bosphorus Cup, 2002 senesinde ilk yapıldığında yarışa 19 yelken katılırken, 12 senedir toplamda 540’a yakın tekne ile 5000’den fazla yelkencinin yarıştığını anlattı. Geçtiğimiz yıl ise yarışa 70'den fazla yelkenli katıldı ve bunların içinde Yunanistan ve Bulgaristan'dan katılan teknelerde vardı. 2013 yılında yarışlara Dünyaca ünlü yelkenciler Mike Sanderson ve Lionel Pean’de katıldı.
Bosphorus Cup CEO’su Orhan Gorbon basın toplantısında yaptığı konuşma da şunları kaydetti; “Bosphorus Cup tamamen İstanbul’un ve İstanbul Boğazı’nın doğal güzelliklerini, binlerce yıllık tarihçesini, mimari birikimini; Dolmabahçe Sarayı, Rumeli Hisarı, Ortaköy Camii gibi dünyaca meşhur yapılarını dünyaya tanıtmak amacı ile kurgulanmış bir projedir. Ayrıca Marmaray, Üçüncü Köprü gibi dev yatırımları, balıkçıları, kürekçileri, akıntıları, hatta balıkları ve kuşları da tanıtmaktadır. Çevre duyarlılığının hızla arttığı günümüzde, tamamen rüzgar enerjisi ile hareket eden son teknoloji teknelerin İstanbul’un tam ortasında izlenebilir olması olaya çok büyük değer katmaktadır. Çevreci ve sürdürülebilir enerji kullanımı ile ilgili tüm dünyaya bir mesaj verilmesi sağlanmaktadır.”
Yarış Parkuru, Dolmabahçe Sarayı ve Tarabya Koyu arasında yer alıyor. Yarışın başlangıcı Dolmabahçe Sarayı’nın bahçesinin tam önündeki hattan olup, tekneler Dolmabahçe - Tarabya arasında toplam üç tur atarak yarışıyorlar. 2014 senesinde yarışlara 150‘den fazla tekne katılması bekleniyor. Etkinlik Türkiye Yelken Federasyonu'nun da desteği ile düzenleniyor. Yarışın başlama anı, bütün dünyaya canlı yayınlanıyor.
İstanbul’un sunduğu olağanüstü güzellikler sayesinde her geçen sene daha fazla basın kuruluşu ve  basın mensubu Bosphorus Cup’a ilgi gösteriyor.  İlk yapıldığı 2002 yılından beri, Yeni Zelanda’dan Finlandiya’ya kadar; toplamda 200 milyona yakın televizyon izleyicisine ulaşılmış ve yaklaşık 50 milyon EURO değerinde bir medya değeri oluşturulmuştur. 2014 yılında bu sayının çok daha yükselmesi bekleniyor.
Orhan Gorbon; “Türkiye gibi güçlü bir ülkede çok az sayıda olan " Made in Turkey Spor etkinliği"nin liderlerinden biriyiz. Spor endüstrisi özelleşemediği için ekonomik olarak gelişen Türkiye'de biraz arada kalınıyor. Özel sektörden spora sermaye gitmiyor. Bu yüzden de Türk sporu zayıf bir noktada kalıyor. Dünyada ki önemli yelken etkinlikleri ekonomik açılardan zorlanmaktadır, dolayısı ile ilginin Doğu Akdeniz'e ve Türkiye'ye kayması hızlanmaktadır. Dünya spor pazarlaması sektörü Türkiye'ye ilgi gösteriyor bunu fırsata çevirmek gerekiyor. Türkiye’nin kendi imkânları ile yarattığı az sayıdaki spor olayından biri olan ve çok muhteşem görüntüler sunan bu yelken etkinliğinin desteklenmesi önem taşımaktadır.”dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)