BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBoşanmalardaki mali konularda arabulucular revaçta----

Boşanmalardaki mali konularda arabulucular revaçta

Boşanmalardaki mali konularda arabulucular revaçta
18 Mart 2016 - 11:42 www.finansgundem.com

Türk hukukuna 2013 yılında giren arabuluculuk sistemi sayesinde taraflar, kamu düzenini ilgilendirmeyen iş, icra, mal paylaşımı gibi konularında zamandan kazanıyor

Türk hukukuna 2013 yılında giren arabuluculuk sistemi sayesinde taraflar, kamu düzenini ilgilendirmeyen iş, icra, mal paylaşımı gibi konularında zamandan kazanıyor. Boşanan çiftler, aile mahkemesindeki boşanma ve velayet konuları çözüldükten sonra nafaka ve mal paylaşımı konularında arabulucuya gidiyor.

Erzurum Arabuluculuk Derneği Başkanı Turan Çınar, vatandaşlar arasındaki hukuki uyuşmazlıkları, mahkeme öncesinde veya sırasında çözüme kavuşturmak, mahkemelerin iş yükünü hafifletmek ve uyuşmazlıkları daha çabuk sonlandırmak amacıyla "arabuluculuk" sisteminin oluşturulduğunu belirtti.

Çınar, uyuşmazlık davalarının arabulucu marifetiyle çözülmesinin adliyelerdeki iş yükünü de azaltacağını vurgulayarak, "Hakim, savcı, avukat, mahkeme sayısını arttırmakla gelen iş sayısının altından kalkmak mümkün değil. Adaletin uzaması en büyük adaletsizlik olur. Davada çatışma kültürü hakimdir. Dikkat ederseniz biri öbürüne kızdığı zaman 'seni dava eder hakkımı alırım' demiyor, 'seni mahkemeye verir, sürüm sürüm süründürürüm' diyor. Oysaki kendisi de sürünecek farkında değil" dedi.

Bankacının boşanma davasında skandal

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)