BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBoşanmak iş hayatına iyi geliyor----

Boşanmak iş hayatına iyi geliyor

Boşanmak iş hayatına iyi geliyor
07 Şubat 2023 - 17:28 www.finansgundem.com

Yapılan son bir araştırmaya göre başarısız ilişkiler sonucu boşanma yolunu seçmek bireylerin iş performansına da olumlu yansıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Boşanmak genellikle hayatın en stresli yaşam dönemlerinden biri olarak kabul edilir. Ancak, bazı insanlar için, ayrılmanın istenmeyen olumlu bir sonucu da olabilir: İş performanslarında bir artış görülebilir.

CNBC’nin haberine göre bilim dergi Personal Psychology’de yer alan bir araştırma boşanma sürecindeki insanlara odaklanıyor. Anket çalışmasında katılımcıların yaklaşık %39'u eşleriyle ayrılmanın çalışmalarını olumlu yönde etkilediğini söyledi. Bu arada, katılımcıların yaklaşık %44'ü ise boşanmanın kariyerleri üzerinde olumsuz bir etkisi olduğunu söyledi.

Araştırma katılımcıların üçte birinde boşanmanın iş performansını olumlu etkilediğini gösteriyor. Minnesota Ünversitesi’nde insanların işyeri tecrübelerini araştıran Profesör Connie Wanberg sonuçların kendisi için de sürpriz olduğunu söyledi.

Wanberg, “Boşanmanın her zaman olumsuz olduğuna dair toplumsal bir varsayım var. Ancak bu bireylerin bazıları çok bozuk ilişkilerin içerisindeydi ve bu ilişkiden uzaklaşmak hayata dair yeni bir bakış açısı geliştirmelerini sağladı. Bazı insanlar işlerine olan odaklarını yenilemeye ve gelişmeye karar verdiler” ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) verilerine göre, 2021 yılında ABD'de 690.000'e yakın boşanma veya evlilik iptali kararı alındı.

Wanberg ve ortak yazarları tarafından yapılan çalışmaya göre, 25 ila 65 yaşları arasındaki Amerikalıların üçte birinden fazlası boşanmış veya şu anda boşanma sürecinde.

İlişkilerdeki sorunlar işten uzaklaştırıyor

İşyerinde olumlu etkiler bildiren katılımcılar, eşleriyle yollarını ayırdıktan sonra işlerine daha bağlı hale geldiklerini ve kendi performanslarından daha memnun olduklarını söylediler.

Araştırmanın katılımcılarından biri, "Boşanmadan önce, ilişkiyi sürdürmek ve düzeltmek için çok fazla zaman ve enerji harcadım ve bu da beni işten uzaklaştırdı" dedi.

Bir başka katılımcı ise, “Aşağılayıcı bir ilişkiden gelen baskıdan kurtulmam sayesinde iş için daha temiz bir zihne sahip olabildim" ifadelerine yer veriyor.

Uzaktan çalışmada ‘paranoya’ tehdidi

 

En yüksek maaş alan 25 CEO’nun tamamı erkek

 

İşini sevmeyenler için 8 kritik strateji

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)