BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBoru hattının karşısına 1600 zeytin ağacı çıktı----

Boru hattının karşısına 1600 zeytin ağacı çıktı

Boru hattının karşısına 1600 zeytin ağacı çıktı
09 Temmuz 2018 - 17:49 www.finansgundem.com

TAP projesinin karşısına İtalya’da zeytin ağaçları çıktı. Ağaçların inşaatı geciktirip zarara yol açmasından korkuluyor

Türkiye'nin TANAP projesinin devamı niteliğinde olan Trans Adriyatik Doğalgaz Boru Hattı (TAP) projesinin karşısına 1.600 zeytin ağacı çıktı. Yüzyılı aşan yaşları olan ve dikenli tel çitle çevrelenmiş zeytin ağaçları için boru hattının son inşaatını durdurma girişimleri var. Ağaçların altından kazı yapılmasına karşı protestolar var. Boru hattının son aşaması olan inşaat için 4.5 milyar euroluk yatırım öngörülüyor. 40 milyar dolarlık ve 878 kilometrelik TAP projesinin sadece son bölümünde kısa bir alan kaldı.
İtalya'da boru hattının tamamlanması için son tarih 2020. Bu tarihe yetiştirilememe olasılığı olarak yüzde 90'lar veriliyor. Projenin tarihinin sarkması durumunda birçok şirket ciddi zararlar yaşayacak. TAP projesinin internet sitesinde ise duyurulan ağaçların güvenli bir şekilde taşındığı yönünde. Ayrıca sitede 'çevreyi koruma' sorumluluğu içinde hareket edildiği ve ağaçların bakımının yapıldığı da vurgulanıyor. Protestoların artabileceği belirtilirken en büyük zararı ise İngiliz enerji devi BP ve İtalyan kamu şirketi Snam SpA'nın görebileceği belirtiliyor. Projenin ertelenmesi halinde milyar dolara varan bir zarar oluşabileceğinden bahsediliyor.

878 KM UZUNLUĞU VAR

Geçtiğimiz hafta Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), TAP projesi için 500 milyon euroluk finansman paketinin onaylandığı duyurmuştu. Türkiye-Yunanistan sınırından başlayıp İtalya'da sona erecek 878 kilometrelik TAP'ın, toplamda 3 bin 500 kilometre uzunluğu var. Açıklamada, toplam kapasitesi 10 milyar metreküp olacak TAP'ın Avrupa'da 7 milyon hanenin doğalgaz ihtiyacını karşılayacağı ve enerji çeşitliliğine büyük katkı sağlayacağı vurgulanıyor.(Barış Ergin/Sabah)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)