BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBoru gazı tüketiminde İstanbul lider----

Boru gazı tüketiminde İstanbul lider

Boru gazı tüketiminde İstanbul lider
02 Haziran 2023 - 12:13 www.finansgundem.com

Türkiye'nin ilk çeyrekteki doğalgaz tüketiminde boru gazı bakımından İstanbul, sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) bakımından Antalya ilk sırada yer aldı.


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun doğalgaz piyasası sektör raporlarından derlenen bilgilere göre, Türkiye, yılın ilk üç ayında yaklaşık 17 milyar 810 milyon metreküp doğalgaz tüketti.

Bu dönemde tüketilen doğalgazın yaklaşık 17 milyar 624 milyon metreküpü boru gazı, 86 milyon metreküpü LNG, 32 milyon metreküpü sıkıştırılmış doğalgaz (CNG), kalan kısmı ise oto LNG ve oto CNG oldu.

Doğalgazı ilk çeyrekte boru gazı olarak tüketen illerin başında yaklaşık 3 milyar 355 milyon metreküple İstanbul yer aldı. İstanbul'u 1,75 milyar metreküple Ankara, 1,16 milyar metreküple İzmir, 1 milyar metreküple Kocaeli, 995 milyon metreküple Bursa takip etti.

LNG tüketiminde Antalya lider

LNG tüketiminde ise yaklaşık 13,3 milyon metreküple Antalya ilk sırayı aldı. Antalya'yı 13,2 milyon metreküple İstanbul, 5 milyon metreküple Manisa, 3,8 milyon metreküple Ordu, 3,5 milyon metreküple Bolu izledi.

CNG kullanımında da yaklaşık 4,6 milyon metreküple Muğla ilk sırada. Bu şehri 2,2 milyon metreküple Denizli, 2,1 milyon metreküple Trabzon, 1,83 milyon metreküple Antalya, 1,82 milyon metreküple Balıkesir takip etti.

Boru gazı ve LNG'den farklı olarak CNG, otobüsler başta olmak üzere ulaşım araçlarında yakıt olarak da kullanılabiliyor.

Haziranda doğalgaz tarifesinde değişiklik yok

 

AB'de gaz fiyatları Norveç LNG sızıntısı ile yükseliyor

 

TÜİK'ten enflasyon hesaplamasına doğal gaz ayarı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)