BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBorsan Kablo'ya yeni CEO----

Borsan Kablo'ya yeni CEO

Borsan Kablo'ya yeni CEO
15 Mart 2018 - 10:20 www.finansgundem.com

Metal sanayi sektörünün deneyimli ismi Arbek Akay, Borsan Kablo’da CEO'luk görevine getirildi.

Kablo LED aydınlatma ürünleri üreticisi Borsan Kablo sanayi sektörünün deneyimli ismi Mehmet Arbek Akay’ı CEO görevine atadı. Satış Genel Müdürlüğü İstanbul Perpa’da bulunan ve Samsun’da 4 fabrikada üretim yapan Borsan Kablo, Türkiye’de 7 Bölge Müdürlüğü ile 81 ilde hizmet veriyor ve satışının yüzde 50 ’den fazlasını 4 farklı kıtaya yayılan geniş bir coğrafyada, 70’den fazla ülkeye ihraç ediyor. 

Profesyonel yaşantısına 1995 yılında reklam sektöründe başlayan Akay, 2000 yılında Assan Alüminyum bünyesinde alüminyum sektörüne adım attı. Yurt dışı ve yurt içi pazarlarda satış, pazarlama ve kurumsal strateji yönetimi, bütünleşik planlama ve kurumsal performans yönetimi konularında uzmanlaşan Arbek Akay, bu süreçte verimlilik, proje yönetimi, ERP geliştirme ve değişim yönetimi ve uygulaması alanlarında da farklı projelere imza attı. 

2012-2015 yılları Assan Alüminyum Kurumsal Strateji ve Pazarlama Direktörü görevini yürüten Akay, küresel pazarlar ve rekabet alanındaki bilgi birikimiyle Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği (TALSAD), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’in yanı sıra Avrupa Alüminyum Birliği (EAA) ve Alman Metal Distribütörleri Birliği (WGM)’nde de sektör temsilcisi olarak sorumluluk aldı.

2015 yılında, ülkemizin ilk endüstriyel alüminyum üreticisi Teknik Alüminyum’da Genel Müdürlük görevini üstlenen Akay, aile şirketinden profesyonel yönetim ve kurumsal yapıya değişim sürecine liderlik etti. Bu süreç zarfında TAM (Teknik Alüminyum Mükemmellik Kültürü) çerçevesinde mükemmellik ve insan odaklı kurum kültürü dönüşümünü de yönetti. 

Akay, Genel Müdürlüğü süresince, şirketin strateji yönetiminin kurulması ve yayılımı, teknolojisinin güncel hale getirilmesi, Ar-Ge altyapısı ve yeni ürün ile rekabet gelişimi, kapasite kullanım optimizasyonu, iç ve dış pazarlarda büyüme, müşteri memnuniyeti ve güveni, iş ve saha süreçlerinin haritalandırması ve yalınlaştırılması, sürdürülebilirlik ve insan odaklılık konularında çalışmalara imza attı. Bu dönemde firma karlılığı, çalışan bağlılığı, müşteri memnuniyeti skorlarında üst düzey sonuçlar alındığı gibi bakanlık onaylı Ar-Ge merkezi kurulumu, Turquality marka teşvik programına kabul ve YYS sistemine geçiş gibi zor projeler başarı ile hayata geçirildi.

1973 doğumlu olan Akay, Adolf Reichwein Gymnasium (Almanya) ve Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nin ardından, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünde ve yöneticilik kariyeri paralelinde Sabancı Üniversitesi’nde yüksek lisansını (Executive MBA) tamamladı.

 Evli ve 1 çocuk babası olan Akay, ileri derecede Almanca ve İngilizce biliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)