BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBorsaların düşmesi beni neden etkilesin----

Borsaların düşmesi beni neden etkilesin

Borsaların düşmesi beni neden etkilesin
29 Şubat 2020 - 16:50 www.finansgundem.com

Hisse senetlerinin virüs veya finansal sebeple düşmesi sadece yatırımcıları değil, herkesi ilgilendiriyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyadaki bütün büyük şirketlerin hisseleri borsada alınıp satılmakta. Bu hisselerin performansı herkesin hayatını ve finansal durumunu etkilemekte.

‘Ben yatırım yapmıyorum ki’

Birçok insanın borsalara ilk tepkisi para yatırmadığı için doğrudan yapmadığıdır. Emeklilik fonları performansı borsaların performansına bağlıdır. Hisse senetlerindeki düşüş emeklilik fonları için kötü haber olabilir. Bu nedenle büyük artışlar veya düşüşler emekli maaşınızı etkileyebilmekte.

Hala çalışıyorum beni etkiler mi

Binlerce şirket korona virüsün hisse senedi fiyatlarını etkileyeceği açıkladı.

Interactive Investor’un analisti Moira O'Neill piyasalardaki bozulmanın uzun süre devam etmesi durumunda birçok işten çıkarmanın olacağını söyledi. Borsadaki düşüşler iş güvenliği ve şirketin karlılığını düşürür. Yani uzun vadede işinizden olabilirsiniz.

Mortagege’ım etkilenir mi

Borsa ile mortagege piyasası arasında doğrudan bir bağlantı olmamakla birlikte borsalardaki düşüşün ardından merkez bankaları faiz indirme yoluna gider. Bu durum kredileri daha ucuz hale getirir. Merkez bankalarının tersini yapıp faizi artırdığında ise insanlar aynı şeyi almak için daha fazla borca girer.

Borsaların düşüşü her zaman kötü mü

Aslında yukarıdaki örneklerde olduğu gibi borsanın performansı insanların yaşam kalitesinden direk etkilenmekte. Yatırım açısından hisse fiyatlarının düşmesi dipten almak isteyenler için fırsattır.

BBC’nin yazısına göre yatırımcılar için önemli olan piyasalar düşüşüne ne kadar hazırlıklı olduğumuz ve yatırımlarımızı çeşitlendirdiğimizdir.

Korona virüsün faturası 1 trilyon doları aşabilir

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)