BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBorsadaki şirketlerin değeri arttı----

Borsadaki şirketlerin değeri arttı

Borsadaki şirketlerin değeri arttı
14 Ekim 2014 - 14:11 www.finansgundem.com

BIST'teki tüm şirketlerin piyasa değeri üçüncü çeyrek sonunda 2013 sonuna göre TL bazında yüzde 8 artışla 539.3 milyar lira oldu

Yatırımcı İlişkileri Derneği (TÜYİD) ve Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun (MKK) hazırladığı rapora göre, Borsa İstanbul'da işlem gören tüm şirketlerin piyasa değeri dokuz aylık dönemin sonunda 2013 yılı sonuna göre TL bazında yüzde 8 artarak 539.3 milyar liraya yükseldi. Dolar bazındaki piyasa değeri artışı ise yüzde 1 seviyesinde gerçekleşti.

"Borsa Trendleri Raporu" başlıklı araştırmaya göre, BIST'in tüm endekslerinde fiili dolaşım halka açıklık oranı, üçüncü çeyrek sonunda geçen yılın aynı dönemine göre 80 baz puan artışla yüzde 29.73'e yükseldi. Borsa İstanbul'da üçüncü çeyrek sonu itibariyle 348 adet şirket bulunuyor.

BIST-TÜM'ün işlem hacmi üçüncü çeyrekte, bir önceki çeyreğe göre yüzde 2 azalarak 206.8 milyar lira olarak gerçekleşirken, dolar bazında işlem hacmi çeyreksel bazda yüzde 5 geriledi ve 95.6 milyar dolar oldu.

Raporda, "Tüm dünya piyasalarında olduğu gibi yaz aylarının etkisiyle yılın üçüncü çeyreğinde BIST'te de önceki çeyreğe göre işlem hacminde bir miktar azalış gözlenmiştir. Bu düşüşte en fazla etkilenen yaklaşık 7 milyon liralık çeyreklik düşüş ile BIST Hizmetler endeksi olmuştur" denildi.

Rapora göre yabancı yatırımcılar dokuz aylık dönemde 1.17 milyar dolar net giriş gerçekleştirdi. Geçen yıl aynı dönemde yabancı yatırımcılar 297 milyon dolarlık çıkış yapmıştı.

Eylül ayı itibariyle BIST'te 1.07 milyon yatırımcının 9,791 adetini yabancı yatırımcılar oluştururken, yabancı yatırımcıların piyasa değerindeki payı yüzde 63 olarak gerçekleşti.

Yabancı yatırımcıların elindeki hisse senetlerinin toplam değeri 138 milyar lira seviyesinde bulunuyor.

ABD'de yerleşik 1,343 adet yatırımcı toplam yabancı yatırımların üçte birine sahip olurken, ABD'yi yüzde 16 pay ile İngiltere, yüzde 6 pay ile Lüksemburg izledi.

Borsa İstanbul'da yılın ilk dokuz ayında İkincil Ulusal Pazar ve Kurumsal Ürünler Pazarı'nda beş şirketin, Gelişen İşletmeler Piyasası'nda ise dört şirketin halka arzı gerçekleştirilirken, bu halka arzlardan toplam 130 milyon lira hasılat elde edildi.

Raporda, halka arzların durgun geçmesine gerekçe olarak küresel ekonomideki dalgalanmalar ve jeopolitik risklerin olumsuz etkisi gösterildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)