BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBorsada ralli sürüyor, 2.400 seviyesi kritik!----

Borsada ralli sürüyor, 2.400 seviyesi kritik!

Borsada ralli sürüyor, 2.400 seviyesi kritik!
10 Nisan 2022 - 09:40 www.finansgundem.com

Son 6 haftadır üst üste yükselesini sürdüren Borsa İstanbul’da olumlu beklentiler devam ediyor. Yeni para girişi sürüyor, özellikle bankacılık sektörü hisseleri endeksi rekora taşıyor

FİNANSGUNDEM.COM

Yatırım iştahı devam ediyor, borsalar rekor üstüne rekor kırıyor. Özellikle bankacılık sektörü hisseleri ve önemli sanayi şirketlerinin hissesi yoğun talep görüyor. Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) bankaların elindeki Türk Telekom hisselerini 1.6 milyar dolara satın alması, bankalara 24 milyar liraya yakın yeni kaynak aktarımı anlamına geliyor. Ayrıca BBVA’nın Garanti Bankası’nda geri alım başlatması piyasaya yeni para girişi anlamına geliyor ve bu hisseye uzun süredir park etmiş para farklı hisselere alım olarak yöneliyor. Enflasyondaki yükseliş hisseleri daha ucuz hale getiriyor. Ayrıca Türkiye’nin jeopolitik rolünün yeniden öne çıkması Borsa İstanbul’a da olumlu yansıyor. Ayrıca düşük faiz ve yatay döviz fiyatları hisse senedi piyasalarına alternatif olamıyor.

Üç aylık bilançolarda şirketlerin yüksek kar açıklayacağı beklentisi de yatırım iştahını artıran bir diğer etken olarak gösteriliyor.

Bu gelişmelerle Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftayı yüzde 6,29 artışla 2.393,39 puandan tamamlarken, Dolar/TL yüzde 0,44 yükselerek 14,7491'e çıktı.

6 HAFTADIR YÜKSELİYOR

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi yükseliş eğilimini üst üste altıncı haftaya taşırken, haftalık bazda tüm zamanların en yüksek kapanışını da yukarıya taşıdı. BIST 100 endeksi banka ve holding hisseleri öncülüğünde yükselişini sürdürüyor.

Analistler, Borsa İstanbul'daki işlem gören şirketlerin oldukça ucuz olmasının yanı sıra, Rusya-Ukrayna savaşındaki arabuluculuk rolü ve batılı devletlerle olan bazı sıkıntıların giderilmesinin pay piyasalarında karşılık bulduğunu söyledi.

Kanada ve İngiltere'nin hafta içinde Türk savunma sanayisine yönelik kısıtlamaları kaldırdığını hatırlatan analistler, Türkiye'nin bölgesinde Mısır gibi ülkelerle olan politikalarında diyaloğu öncelemesinin de piyasalar üzerindeki risk algısını azalttığını söyledi.

Analistler, BIST 100 endeksinde teknik açıdan 2.410 ve 2500 puanın direnç olarak takip edileceğini kaydetti.

2.400 PUAN KRİTİK

Borsada rallinin devam ettiğini belirten Zeynel Balcı, Hürriyet’teki yazısında endeksle ilgili şu tahminlerde bulundu: “Çıkış trendinin devamı için 2.400 seviyesinin üzerinde kalınması önemli olacak. Sonraki dirençler 2.460-2.500 ve 2.600 seviyelerinde bulunuyor. Geri çekilmelerde ise ilk destekler 2.350-2.300 olarak görülüyor. Çıkış hareketi gücünü korumakla birlikte direnç seviyelerinde kâr satışları görülebilir.”

GELECEK HAFTANIN GÜNDEMİ

Gelecek hafta ise pazartesi ödemeler dengesi, salı sanayi üretimi verileri ve perşembe Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı yatırımcıların odağına yerleşti.

Ekonomistler, TCMB'nin politika faizini sabit bırakacağını tahmin ederken, şubatta cari işlemler hesabının 5 milyar 680 milyon dolar açık vermesini, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8,5 artmasını bekliyor.

Gelecek hafta yurt içinde ayrıca pazartesi işsizlik ve cuma konut satışları ile bütçe dengesi verileri takip edilecek.

Öne çıkan hisselerde yeni hedef fiyat

 

Savunma sanayii hisseleri ESG yatırımına mı dönüştü?

 

Borsadaki ilaç şirketleri tedarik krizine hazır mı?

 

Sanayide kârlılıkta öne çıkan 25 borsa şirketi

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bist10 Nisan 2022 20:18

    2400 üstü kar satışları 2300 2200 lere doğru düzeltme.sonra yine yukarı devam.daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.YTD.

  • AHMET ÖZBİR10 Nisan 2022 10:01

    BİST'te 10-15 yıl önceki fiyatta işlem gören bir borsa "BEDAVA" be kardeşim. Daha çok yol alacağız, kaçın diyen zavallıları KISKANDIRACAĞIZ!