BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBorsada çok kazandıran hisseler----

Borsada çok kazandıran hisseler

Borsada çok kazandıran hisseler
03 Haziran 2021 - 08:27 www.finansgundem.com

Borsada dün kur baskısı Merkez'in mesajları ile hafiflerken, Zeynep Aktaş "Merkez ‘erken gevşeme olmaz’ mesajını verdi" başlıklı yazısında piyasada fiyatlamaları inceliyor

Piyasalar faiz indirimi olmadan indirimi fiyatladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, TRT’de “TCMB Başkanı ile görüştüm. Faizleri düşürmemiz şart” demesi üzerine dolar kuru 8.88’e varan bir yükseliş kaydetti.

Dünyada ve Türkiye’de enflasyonun tırmanışta olduğu süreçte gözler 17 Haziran’daki faiz toplantısında. TCMB’nin Faiz toplantısı öncesinde Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu’nun yaptığı açıklamalar hemen bir faiz indirimi olmayacağına işaret ediyor. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu yatırımcılarla yapılan toplantıda piyasadaki erken gevşeme beklentisinin uygun olmadığını belirtti. Kavcıoğlu, toplantıda 3. çeyreğin sonu itibariyle Türkiye’de dezenflasyon sürecinin başlayacağını ifade etti.

Kırılganlık yüksek

Piyasalar her açıklamaya hızlı ve sert reaksiyon veriyor. Bu anlamı ile kırılganlığın yüksek olduğu bir dönemdeyiz. Enflasyon ve faiz paralelliği, kur ve faiz makası izlenen ana göstergeler.

Enflasyonda tepe noktanın görüldüğü netleşinceye kadar TCMB faiz adımında aceleci davranmayacaktır. Zira döviz erken bir faiz kararını hızlı fiyatlamaya başlıyor.

Yabancı ne diyor?

Citi yayınladığı raporda, orta vadede daha yüksek enflasyon görülmesi potansiyeline ve doların yurt içi arzındaki dengesizlik nedeniyle Türk Lirası’nın daha fazla değer kaybetmesinin muhtemel göründüğünü bildirdi. Commerzbank da raporunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tavrını açıkça faiz indirimi yönünde koyması sonrasında Türk Lirası’nın rekor seviyelere gerilediğine dikkat çekti.

İşte Temettü 25’te en çok kazananlar

Temettü 25 Endeksi’nde yılbaşından bu yana 7 hisse senedi yüzde 20’nin üzerinde değer kazandı. Endekste Kordsa’nın getirisi yüzde 48.5, Ereğli’nin yüzde 47 oldu. En fazla kazandıran 7 hissenin listesi şöyle:

Kordsa Teknik Tekstil, Ereğli Demir Çelik, İskenderun Demir Çelik, Ford Otosan, Vestel Beyaz Eşya, Coca Cola İçecek ve Enka İnşaat.

Günün önemli şirket haberleri 03/06/2021

Merkez’den indirim beklentisi

Kavcıoğlu: Politika faizini enflasyonun üzerinde tutacağız

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Berdel03 Haziran 2021 22:11

    Tek yol IMF düşük faizle borclanacaksın yasal olarak tefeci faizinden saçma sapan yerlerden para bulmak için akıl dışı işlerden uzaklaşarak çağın ekonomik verilerini uygulayacaksın yoksa duvara toslaman kaçınılmaz sonu

  • Bika03 Haziran 2021 08:40

    Yabancı döviz kurundan dayak yemekten bıktığından BIST'te gelmiyor, TCMB bağımsız olmadıkça gerçek yatırımcı gelmez.

  • Dolar tl03 Haziran 2021 10:23

    Yabancıların yüzüne ekonomi kötü.1 dolar 8.5 TL.

  • KERİM03 Haziran 2021 09:01

    SANKİ TÜRKLER DÖVİZDEN AZ DAYAK VE KAZIK YEDİ