BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBorsa İstanbul'un yeni Genel Müdürü Osman Saraç----

Borsa İstanbul'un yeni Genel Müdürü Osman Saraç

Borsa İstanbul'un yeni Genel Müdürü Osman Saraç
01 Nisan 2016 - 18:17 www.finansgundem.com

Sermaye Piyasalarının önde gelen ve başarılı ismi Osman Saraç, Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü’ne getiriliyor..

Borsa İstanbul’un bugün yapılan Genel Kurul’u yönetimde büyük değişikliği sahne oldu. Genel Kurul sonucu zirvedeki iki isim, bir yıl önce göreve gelen Yönetim Kurulu Başkanı Talat Ulussever ile Genel Müdür Tuncay Dinç, koltuklarını kaybetti. İki isim de yönetime seçilmezken, yeni yönetime giren 7 kişiden Osman Saraç’ın Borsa İstanbul’un yeni CEO'su olacağı öğrenildi. Borsagundem.com’un haberine göre yeni Yönetim Kurulu’nun yapacağı ilk toplantıda Osman Saraç, Genel Müdürlüğe getirilecek.

Sermaye Piyasalarının yakından tanıdığı başarılı isim İstanbul Altın Borsası’nın eski başkanı Osman Saraç’ın ismi, Borsa İstabul’un A.Ş.’ye dönüşümü sırasında da geçmişti. Ancak o dönem görev alamayan Saraç 4 yıl sonra önce yönetime girdi, önümüzdeki günlerde de yeni Genel Müdür olacak.

OSMAN SARAÇ HAKKINDA

1998 Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu. Maliye Bakanlığı’nda Maliye Müfettişi olarak iş hayatına başladı. 2005 yılında İstanbul Altın Borsası Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 2006’da İstanbul Altın Borsası Başkanlık görevini devraldı. Görev yaptığı sürede Altın Borsası ile ilgili önemli adımlar attı. 2013 yılında İstanbul Altın Borsası Başkanlığı görevini bırakan Osman Saraç, Alnus Yatırım Yönetim Kurulu Üyesi ve YMM.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İlgili02 Nisan 2016 12:14

    Mafya avukatı tarzlı Borsa İstanbul Hukukçusu Avukat İltem Bey aynı tarzı devam ettirebilecek mi acaba?