BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBorsa İstanbul Avrupa'ya açılıyor----

Borsa İstanbul Avrupa'ya açılıyor

Borsa İstanbul Avrupa'ya açılıyor
20 Ocak 2015 - 07:50 www.finansgundem.com

Geçen yıl NASDAQ ile yapılan stratejik anlaşmanın ardından, bugün de Londra Borsası ile ortaklık geliyor

İstanbul'un uluslararası finans merkezi' haline dönüştürülmesi yolunda bugün önemli bir adım daha atılıyor. Geçen yıl NASDAQ'la anlaşarak Avrasya finans kuşağına açılan Borsa İstanbul, bu kez Londra Borsası Grubu (LSEG) ile imzalayacağı anlaşmayla Avrupa piyasalarında daha aktif boy gösterecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı törenle, bugün İngiltere'de imzalanacak anlaşma, "borsa yatırım fonları" sektöründe Türkiye ile dünya arasındaki farkın kapanması için stratejik değer taşıyor.

YILIN İKİNCİ YARISINA KADAR TAMAMLANIR

Başbakan Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ismin hazır bulunacağı törende imzalanacak anlaşma şu açılardan önemli görülüyor: - LSEG, Borsa İstanbul'un gelişimini ve uluslararası piyasalara daha fazla açılmasını destekleyecek. Borsa piyasalarının derinliği ve etkinliği artacak. - Borsa İstanbul'daki bazı ekonomik araçlar, Londra Borsası'nda boy gösterecek. Borsa İstanbul'un, "BIST 30 endeksi" ve "pay senetlerine dayalı vadeli işlem ve opsiyon ürünleri sözleşmeleri" LSEG tarafından işleme açılacak. Bunun için gerekli hazırlık yılın ikinci yarısına kadar tamamlanacak.

NASDAQ iLE ANLAŞILMIŞTI

Borsa İstanbul, geçen yıl 20 Ocak'ta Nasdaq OMX ile stratejik bir ortaklığa imza atmıştı. Londra'daki anlaşma, bu anlamda ikinci büyük adım olacak. Borsa yatırım fonları sektöründe Türkiye ile dünya arasındaki farkı kapatmak ve Borsa İstanbul endeksinin pazarlanmasını sağlamak için stratejik önem taşıyan anlaşmalarla borsa, uluslararası ölçekte bir sermaye piyasası merkezine dönüşecek.

Yabancının Türkiye ilgisi artacak

- Borsa İstanbul ile LSEG, daha fazla türev piyasası ürünü geliştirilmesi için çalışacak.
- Yabancların, Londra Borsası üzerinden Türkiye'ye ilgilerinin artırılması hedefleniyor.

İşlem hacminde dünya dördüncüsü

Londra Borsası, dünyanın ortalama en yüksek dördüncü, Avrupa'nın ise birinci en yüksek işlem hacmine sahip borsası olarak kabul ediliyor. Finans dünyasının batıdaki en önemli merkezlerinden biri olan Londra Borsası'nda 60 farklı ülkeden, 40 farklı sektörü temsil eden, yaklaşık 2 bin 600 şirket işlem görüyor. Londra Borsası'nı şemsiyesinin altında bulunduran LSEG ayrıca, Borsa Italiana başta olmak üzere farklı platformlarda da faaliyet gösteriyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)