BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBoris Johson 15 Ekim'de erken seçim istedi----

Boris Johson 15 Ekim'de erken seçim istedi

Boris Johson 15 Ekim'de erken seçim istedi
04 Eylül 2019 - 19:25 www.finansgundem.com

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a anlaşmasız Brexit'teki (İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkması) ısrarı ve parlamentoyu tatil yoluyla askıya alması pahalıya patladı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, parlamento gündemini muhalefetin belirlemesini sağlayabilecek oylamayı kendi partisinden "isyancı" milletvekillerinin de oylarıyla 328'e 301 kaybetti. Johnson parlamentodaki ilk yenilgisinin ardından karşı adım olarak 15 Ekim'de erken seçime gidilmesini istedi. Fakat Johnson'un bu isteğinin gerçekleşebilmesi için milletvekillerinin üçte ikisinin desteğini alması gerekiyor.

Bugün görüşülecek oturumda muhalefet, Başbakan Johnson'ı Brexit tarihini Avrupa Birliği'nden ertelemeyi istemeye zorlayacak bir yasa çıkarmayı deneyecek. Yasa tasarısı kabul edilirse Brexit tarihi üçüncü kez değişerek 31 Ekim'den 31 Ocak'a ertelenecek.

Johnson parlamentodaki çoğunluğu kaybetti

Johnson liderliğindeki Muhafazakar Parti hükümeti dün bir milletvekilinin Liberal Demokrat Parti'ye geçmesiyle parlamentodaki çoğunluğunu da kaybetti. Johnson bu milletvekillerinin partiden ihraç edilmesi için işlem başlatılacağını duyurdu.

Avam Kamarası'nın yasama işlemlerini tamamlaması halinde tasarı parlamentonun üst kanadı Lordlar Kamarası'na havale edilecek.

Muhalefet partileri Lordlar Kamarası'ndaki süreci de hızla tamamlayarak tasarıyı cuma akşamı yasalaştırmayı hedefliyor.

İngiltere'de parlamento, daha önce de benzer bir yasa çıkararak ülkenin 29 Mart'ta AB'den ayrılmasının önüne geçmiş, Brexit tarihi 31 Ekim'e ertelenmişti.

Boris Johnson AB ile bir anlaşma olmasa da 31 Ekim tarihinde Brexit'i gerçekleştireceğini söylemişti. İngiltere Başbakanı muhalefetin bunu engellemesinin önüne geçmek için meclisi tatil yoluyla 9 Eylül-14 Ekim tarihleri arasında askıya aldı. (Euronews)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)