BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBoris Johnson'u zora sokacak parasal ilişki----

Boris Johnson'u zora sokacak parasal ilişki

Boris Johnson'u zora sokacak parasal ilişki
26 Eylül 2019 - 17:52 www.finansgundem.com

Londra Meclisi, Boris Johnson'dan Jennifer Arcuri'yle yaşadığı kişisel, sosyal ve mesleki ilişkilerinin tüm detaylarını talep etti

Boris Johnson'a, kamu fonundan 126 bin sterlin (yaklaşık 890 bin TL) aktarılan Amerikan teknoloji girişimcisi eski modelle olan ilişkilerini açıklaması için iki hafta verildi.

Londra Meclisi, başbakana, belediye başkanıyken Jennifer Arcuri'yle yaşadığı "kişisel, sosyal ve mesleki" ilişkilerinin tüm detaylarını talep ettiğini yazılı olarak bildirdi.

Ayrıca, Boris Johnson'ın belediyeyle çalışırken, Arcuri'yle olan yakın ilişkisini nasıl bildirdiğine dair bir açıklama da istedi.

Johnson kamu fonunu usulsüz kullandığını reddederek "her şeyin yapılması gerektiği gibi yapıldığında" ısrar etti.

Fakat şimdi, Arcuri'yle olan ilişkilerinin tüm detaylarını vermek için Londra Meclisi gözetim komitesinin karşısına çıkmak zorunda kalabilir.

Komite başkanı Len Duvall, Johnson'a pazartesi günü "kamu fonlarının Jennifer Arcuri'ye verilmesindeki potansiyel çıkar çatışmalarını bildirmediği" iddiaları hakkındaki endişelerini kayıt altına almak için bir yazı yolladı.

Duvall, "Usulüne uygun olarak, bu mektubun size ulaşmasından itibaren 14 gün içerisinde, Londra Belediye Başkanlığı yaptığınız sırada Jennifer Arcuri'yle olan kişisel, sosyal ve mesleki ilişkilerinizin tümünün zaman çizelgesini ve Büyük Londra İdaresi'yle olan anlaşmalarda ya da bağlı kurumlarla olan herhangi bir anlaşmada iddia edilen kişisel ilişkinin nasıl bildirildiğini ve ele alındığını sizden talep ediyorum" diye ekledi.

İşçi Partisi, Arcuri'ye kıtalar arası ticaret gezilerinde ayrıcalık verildiği iddiasından sonra bakanlıkların en yetkili devlet görevlisinin bir soruşturma başlatmasını talep etti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)