BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBoris Johnson koltuğa geri mi dönüyor?----

Boris Johnson koltuğa geri mi dönüyor?

Boris Johnson koltuğa geri mi dönüyor?
21 Ekim 2022 - 09:15 www.finansgundem.com

İngiltere'de Liz Truss, 45 gün koltukta kaldıktan sonra dün istifasını sunmuştu. Yeni başbakanın kim olacağı konusunda tartışmalar devam ediyor. Boris Johnson'un koltuğa geri döneceği iddiası gündemde.

İngiltere Başbakanı Liz Truss'ın tartışmalarla dolu 45 günün ardından küçük düşürücü bir sonla görevi bırakması, yeni başbakanın kim olacağı konusunda hararetli tartışmalar başlattı.Boris Johnson'un koltuğa geri döneceği iddia ediliyor.

Art arda gelen skandallar sonucu 6 Eylül'de görevi Truss'a devreden eski Başbakan Boris Johnson'ın Muhafazakar Parti'deki liderlik yarışına katılmayı planladığı belirtilirken, Johnson'ın Downing Sokağı'na gösterişli bir dönüş yapacağı konuşuluyor. Karayipler'de tatilde olan Johnson’ın hemen Londra’ya döneceği ve ekibine de hazırlıklara başlama talimatı verdiği ortaya çıktı.

Sözcü’nün haberine göre; Muhafazakar Parti’nin yeni liderini ve İngiltere’nin yeni başbakanını belirleyecek sürecin gelecek hafta sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

İngiliz basınına göre Johnson, destek toplamak için Muhafazakar Parti içinde çalışmalara başladı. Koltukta oturduğu dönemde pek de anlaşamadığı ve başbakanlık yarışının bir diğer öne çıkan adayı olan eski Maliye Bakanı Rishi Sunak'a da zeytin dalı uzatan Johnson'ın partide büyük destek gördüğü ve başbakanlığa dönmesinin sürpriz olmayacağı belirtiliyor.

Başbakanlığı sırasında bitmek bilmeyen skandallar ve kabinedeki istifa dalgası sonucu görevi bırakmak zorunda kalan Boris Johnson, geçen ay “Benden bu kadar millet” diyerek veda etmiş ancak Muhafazakar Parti'deki güç yarışında önemli bir isim olmaya devam etmişti.

‘’TEPKİLERİ ÖLÇÜYOR’’

İngiltere tarihinde daha önce Johnson'ın her zaman “kahramanım” diye andığı Winston Churchill ve İşçi Partili Harold Wilson da başbakanlık koltuğuna ikinci defa dönmüştü.

Kaynaklara göre Johnson şimdiden 50 vekilin desteğini alırken Rishi Sunak 39 oyu garanti edebildi. Times gazetesi politika editörü Steven Swinford, Twitter mesajında Johnson için “Şu anda tepkileri ölçüyor ama bunun bir ulusal çıkar konusu olduğuna inanıyor” diye yazdı.

Kaynaklar, Johnson'ın erken seçimi önlemek için Muhafazakarlara kendi arkasında birleşme çağrısı yapacağını aktardı. Son süreçte büyük yara alan Muhafazakarlar, genel seçime gidilmesi halinde iktidarı İşçi Partisi'ne kaptırabilir.

Boris Johnson şimdi parayı mı seçecek, siyasete devam mı diyecek?

 

Boris Johnson son kez başbakan olarak konuştu

 

Erdoğan, Boris Johnson ile görüştü

 

Boris Johnson'dan Kiev'e beklenmedik ziyaret

 

Boris Johnson gazeteciliğe dönebilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)