BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBoris Johnson için yolun sonu göründü----

Boris Johnson için yolun sonu göründü

Boris Johnson için yolun sonu göründü
06 Haziran 2022 - 11:24 www.finansgundem.com

Başbakan Boris Johnson'ın (BoJo) liderliğindeki Muhafazakar Parti'de lider hakkında güvensizlik oylaması talep etmek için yeterli milletvekili sayısına ulaşıldı.


Britanya'da pandemi döneminde halka en sıkı kapanmayı dayatırken başbakanlıkta parti üstüne parti (Partygate) verdiği ortaya çıkan Başbakan Boris Johnson'ın ipini kendi partisi çekebilir. Muhafazakar Parti (Tory) yetkilisi Graham Brady, Boris Johnson'ın liderliği hakkında güvensizlik oylamasına gitmek için yeterli sayıda mektubun geldiğini duyurdu. Tory milletvekillerinin 54'ü, yani yüzde 15'inden fazlası mektup verdiğinde, lider hakkında güvensizlik oylaması süreci tetikleniyor.

Bu akşam 359 Tory milletvekili arasında düzenlenecek oylamada en az 180 milletvekilinin güvensizlikten yana oy kullanması halinde BoJo, iktidar partisinin liderliğinden ve dolayısıyla başbakanlıktan gidecek. Yerine parti içinden yeni bir ismin geleceği liderlik yarışı özellikle bakanlar arasında kıran kırana rekabete sahne olacak. Ancak oylamayı kazanması halinde BoJo, bir yıl daha böyle bir meydan okumayla karşılaşmayacak.

Başbakanlık güven oylamasını memnuniyetle karşıladığını açıkladı. Açıklamada "Bu gece, aylarca süren spekülasyonların sona ermesi ve hükümetin bir çizgi çekip yoluna devam ederek halkın önceliklerini yerine getirmesine yönelik bir şans" denildi.

Partygate ülkeyi aylardır meşgul ederken, Kamu Hizmeti Müfettişi Sue Gray, hazırladığı soruşturma raporunda, vatandaşın ölmekte olan akrabalarını ziyaret etmesi, cenazeye katılmasının bile engellendiği dönemde başbakanlıkta alkolün su gibi aktığı, kavga dövüş çıktığı, insanların kustuğu çılgın partiler verilerek sosyalleşilen en az 16 vaka saptamış, başbakanlıktaki kural çiğneme kültürünü eleştirmiş, üst düzey liderlik ekibinin liderlik ve muhakeme başarısızlıklarının sorumluluğunu taşıması gerektiğini söylemişti.

Metropolitan Polis Teşkilatı'nın Partygate soruşturmasında Başbakan dahil 126 kişiye pandemi kurallarını çiğnedikleri için ceza kesilmesi sonrası,

Kraliçe için düzenlenen törende yuhalandı

Bunun üzerine BoJo, 'mütevazi şekilde tüm sorumluluğu üstlendiğini' söyledi, ancak istifa etmeme ısrarını sürdürdü. Fakat Tory'de 2019'da büyük parlamento çoğunluğu kazandıran BoJo'nun artık ayak bağı oluşturduğu görüşü, Kraliçe 2. Elizabeth'in Platin Jübile kutlamaları vesilesiyle verilen 4 günlük tatilde ağır basmaya başladı. BoJo, cuma günü kraliçenin onuruna St. Paul Katedrali'nde düzenlenen ayine geldiğinde bazı seyircilerin laf atmalarına ve yuhalamalarına maruz kaldı.

BoJo'nun ne kadar parti içi desteğe sahip olduğu bu akşam belli olacak. Öncesinde, eski Hazine Bakanı Jesse Norman, güven oylaması için mektup veren Tory vekillerinden biri olduğunu belirtip "Boris Johnson'ı 15 yıl boyunca Londra Belediye Başkanlığı ve başbakanlık için destekledim. Maalesef artık bunu yapamayacağımı kendisine bildirdim" diye tweetledi.

Partygate skandalı raporu tamamlandı: Johnson istifa etmeyecek

 

İngiltere’de yerel seçimler: Kazanan yok, kaybeden Johnson!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)