BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBoris Johnson, daha fazla vergi isteyecek----

Boris Johnson, daha fazla vergi isteyecek

Boris Johnson, daha fazla vergi isteyecek
20 Eylül 2021 - 10:35 www.finansgundem.com

Boris Johnson, New York'ta dünyanın en zengin adamıyla yüz yüze görüşerek ve Jeff Bezos'a daha fazla İngiltere vergisi ödemesini söyleyecek.

Dünya liderleri, iklim değişikliği hakkında konuşmak için toplanıyor. Ancak Boris Johnson’ın gündeminde sadece iklim değişikliği yok. Başbakan, Jeff Bezos ile sohbet etmek için ayrıca zaman ayırıyor.

Johnson pazar gecesi, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmek için New York’un JFK havaalanına indi. The Sun’ın haberine göre; ABD’ye yapılan uçuş sırasında Johnson, Amazon’un düşük vergi ödemeleri konusunda tepkiliydi. Johnson’ın resmi sözcüsü konuyla ilgili şunları söyledi: “Ekonominin dijitalleşmesinin yol açtığı vergi sorunlarına karşı uluslararası bir çözümün savunucusu olduk. Başbakanın da bu önemli konuyu gündeme getirmesini bekleyebilirsiniz. ”

Amazon da dahil olmak üzere internet devleri, Birleşik Krallık’ta düşük düzeyde vergi ödedikleri için uzun süredir eleştiriliyor. ABD firmasının buradaki satışları, ülkenin önde gelen markaları Next’tin beş ve Marks ve Spencer’ın ise iki katı.

Amazon’un İngiltere’de adil bir vergi payı ödemesi ve işçi haklarını iyileştirmesi için Bezos’a itiraz edip etmeyeceği sorulduğunda Johnson, “Evet, kesinlikle” yanıtını verdi.

Amazon, çalışanlarına tuvalet molasına çıkmalarına bile izin vermeyen çalışma koşulları ve ödediği vergilerle defalarca sert eleştiri oklarının hedefi oldu.

İngiltere, enerji şirketlerine kredi sağlayabilir

 

Fransa'nın İngiltere ve ABD ile krizinde yeni gelişme: Toplantı iptal

 

İngiltere'de Türkiye bayramı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)