BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBorçlar ancak 6 ay ertelenebilir----

Borçlar ancak 6 ay ertelenebilir

Borçlar ancak 6 ay ertelenebilir
13 Ekim 2020 - 08:21 www.finansgundem.com

Dünya Bankası Başkanı Malpass: G20, sadece altı aylık borç erteleme uzatmasını kabul edebilir

Dünya Bankası Başkanı David Malpass, bazı G20 kreditör ülkelerin, koronavirüs borç servisi yardımını dünyanın en yoksul ülkelerine genişletmek ve bir yıl daha uzatmak konusunda isteksiz olduğunu, bu nedenle bu hafta altı aylık bir uzlaşmanın ortaya çıkabileceğini bildirdi.

Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu'nun sanal yıllık toplantıları başlarken gazetecilere konuşan Malpass, G20 borç çalışma gruplarının, iki kurumun G20 Borç Hizmeti Askıya Alma Girişimi'nin (DSSI) bir yıl boyunca uzatılması konusunda anlaşmaya varmadığını belirtti.

Malpass, "Bence altı aylık bir uzatma (ve) borç sürdürülebilirliğine bağlı olarak yenilenebilecek uzlaşma dili olabilir" dedi.

G20'nin önde gelen ekonomilerinden maliye bakanları ve merkez bankası yöneticileri Çarşamba günü video konferans ile bir araya gelecekler.

Grup Mayıs ayında, yoksul ülkelerin G20 alacaklı ülkelerine olan resmi ikili borç ödemelerini 2020'nin sonuna kadar askıya almalarına izin vermek için bir girişim başlatmış ve Malpass, şu ana kadar korona virüs tepkilerini desteklemek için 5 milyar doları serbest bırakmıştı.

Umman da KDV uygulamasına geçti

 

Dolar/TL güne 7.87 seviyesinden başladı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum13 Ekim 2020 08:52

    Hiç bir devlet borç ödemesin bakalım ne oluyor borcun üstüne yatınhatta borcu dünyanın en değersiz metaliyle ödeyecez deyin dolar euro tepetaklak olur o en değersiz metal beş kat değerlenir