BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBorçlanma Genel Müdürlüğü'ne Mustafa Turan getirildi----

Borçlanma Genel Müdürlüğü'ne Mustafa Turan getirildi

Borçlanma Genel Müdürlüğü'ne Mustafa Turan getirildi
12 Eylül 2019 - 14:52 www.finansgundem.com

Yeni oluşturulan Borçlanma Genel Müdürlüğü'ne Vakıfbank Uluslararası Bankacılık ve Yatırımcı İlişkileri Başkanı görevinden yakın zamanda ayrılan Mustafa Turan'ın atandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde Borçlanma Genel Müdürlüğü oluşturuldu ve daha önce
farklı genel müdürlüklerde bulunan iç ve dış borçlanma, yatırımcılar ve kredi derecelendirme kuruluşlarıyla olan ilişkiler de yeni kurulan bu birimde birleştirildi.

Yeni oluşturulan Borçlanma Genel Müdürlüğü'ne Vakıfbank Uluslararası Bankacılık ve Yatırımcı İlişkileri Başkanı görevinden yakın zamanda ayrılan Mustafa Turan'ın atandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ve Cumhurbaşkanlığı teşkilatı hakkında kararnamede değişiklik yapan kararnameyle devletin iç borçlanmasını yürütmekle yetkilendirilen Borçlanma Genel Müdürlüğü, devlet tahvili, Hazine bonosu ve diğer iç borçlanma senetleri çıkarma, bunların değer ve faizlerini belirleme, ihale, sürekli satış ve diğer yöntemlerle satışını yapma görevlerini yürütecek. Daha önceden ilgili görevleri Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü yürütüyordu.

Türkiye Cumhuriyeti adına uluslararası sermaye piyasalarından tahvil ve benzeri enstrümanlarla borçlu ve garantör sıfatıyla borç almayla görevlendirilen Borçlanma Genel Müdürlüğü ayrıca, ilgili diğer bakanlık birimleriyle işbirliği içinde borçlanma, ürün, politika, ilke ve stratejilerin belirlenmesine ve borçlanma programları hazırlanmasına da katkıda bulacak. Daha önceden ilgili görevleri Dış Ekonomik İlişkiler yürütüyordu.

Borçlanma Genel Müdürlüğü kuruldu

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)