BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBorçlandıkça borçlandıran kredi----

Borçlandıkça borçlandıran kredi

Borçlandıkça borçlandıran kredi
16 Ocak 2020 - 14:39 www.finansgundem.com

Amerikan tüketicilerde kredi puanları arttıkça borçlanma da artmaya devam ediyor. Genişlemeye devam edem Amerikan ekonomisinde artan tüketici borçlanması uzun dönemde yeni sorunlara gebe olabilir.

FINANSGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerikalıların kredi puanları artmaya devam ediyor. Ancak kredi puanları, tüketicilerin gerçek finansal durumlarını tam olarak anlatmıyor.

Experian tarafından hazırlanan yeni bir raporda, ABD'de kredi risk analizi şirketi FICO’nun verdiği puanlar değerlendirildi. Rapora göre 2019'da 703 ile tüm zamanların en yüksek puanını veren şirket, bir önceki yılda 701 puan vermiş ve 2010’a göre 14 puan daha yüksek puanlamada bulunmuş. Raporun tümü göz önüne alındığında Amerikalıların %59’u 700 veya daha fazla kredi notuna sahip ki bu oran bugüne kadar ulaşılmış en yüksek oran. 700 puan ve sonrası birçok kredi şirketi için yeterli seviye anlamına geliyor. Experian raporunda “Borç alan bu kimseler 700 puan ve altındakilere göre çok daha iyi faiz imkanıyla farklı kredi tekliflerine ulaşabiliyorlar. 800 puan ve sonrası ise harika olarak değerlendirilir” ifadelerine yer verdi.

Kredi puanlarındaki bu büyüme büyük ölçüde tüketicilerin yaptığı olumlu değişiklikleri yansıtıyor. Ekonomideki bu iyiye gidişle beraber son ödemelerdeki gecikmeler ve suç oranları da düştü. Ayrıca, milenyum ortalama kredi puanı 2012’den bu yana 25 puan yükseldi. 

CreditCards.com endüstri analizi Ted Rossman’a göre bu yüksek kredi puanları son on yıldaki ekonomik genişlemenin bir sonucu. Rossman analizinde “Genel konuşmak gerekirse tüketiciler borçlarını ödemekte iyi bir çıkarıyorlar” ifadelerine yer verdi.


Kötü habere gelirsek

Yükselen kredi puanları her zaman Amerikan ekonomisinin iyiye gittiği anlamına gelmeyebilir. Zamanında ödemeler düşük borç bakiyesine çevrilmiyor. Yine Experian’ın raporuna göre aslında borç dengesi ortalama bir yükseliş gösteriyor. Bankrate’in konuyla ilgili yaptığı başka bir açıklamada kredi kartı borcu olan insanların üçte ikisinin son on yılda sahip oldukları kadar borcu olduğu ortaya kondu.

Tüm bu ödemelerde hokkabazlık Amerikalıların para sıkıntısına sokabilir. Ama bu çok hokkabazlık insanların kredi puanlarına iyi yansıyabilir. Farklı kredi kartlarına sahip ve yükselen bir borç durumuna sahip olmak bu borçlar ödenemeyecek hale gelse bile kişinin kredi geçmişine iyi yansıyabilir.

NerdWallet’in kredi kartı uzmanı Sara Rathner’a göre “Tüketicilerin farklı borçlara yaptığı tüm bu ödemeler onların kredi puanlarını yükseltiyor.

New Jersey merkezli servet yönetim firması Wealth Enhancement Group’un başkan yardımcısı Peter Hoglund’ın konuyla ilgili röportajı da dikkat çekici. “Kredi puanları tüketici için dizayn edilmedi” diyen Hoglund bu skorların borç veren şirketler için iyi birer müşteri olup olmadıklarını tanımladığını ekledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)