BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBorç için uyuşturucu bağımlısına döndük!----

Borç için uyuşturucu bağımlısına döndük!

Borç için uyuşturucu bağımlısına döndük!
03 Şubat 2015 - 07:19 www.finansgundem.com

Yunanistan’ın yeni hükümeti ülkenin borç yükünü azaltabilmek için Avrupa’yı kapı kapı geziyor

Bilindiği gibi Yunanistan’ın çoğu Avrupa Birliği ülkelerine olmak üzere 315 milyar euro borcu bulunuyor. Yunan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis dün İngiltere Maliye Bakanı George Osborne ile görüştü. Varoufakis meslektaşıyla görüşmeye giderken kravat takmazken, parlak mavi gömleği, sırtındaki kabanı ve ayağındaki botlarıyla farklı bir görüntü sergiledi.
Borçların geri ödeme koşullarına ilişkin Troyka (Avrupa Birliği - Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu) ile müzakereler kapsamında Avrupa’da dolaşan Varoufakis, Londra’da Bakan Osborne ile 1 saate yakın görüştü. İki bakanın toplantısıyla ilgili bir açıklama yapılmazken Varoufakis Londra’da finans kurumlarının temsilcileri ile de bir araya geldi. İngiliz finans kuruluşlarının Yunan bankaları ve Yunan müşterilerine verdiği toplam kredi 9 milyar sterline yakın.

Obama destek çıktı
Önceki gün Fransa Maliye Bakanı Michel Sapin ile görüşen Varoufakis, bu buluşmanın ardından şu açıklamayı yaptı:
“Son 5 yıldır Yunanistan bir sonraki kredi dilimi için yaşıyor. Bir sonraki doz için krize gider uyuşturucu müptelalarına benzedik. Paraya ihtiyacımız yok değil. Hem de çok var. Ama bu hükümetin amacı bağımlılığı bitirmek.”
Sıradaki durağı ise İtalya olan Varoufakis önümüzdeki günlerde de Alman Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ile görüşecek.
Bu arada yeni Yunan hükümetine bir destek de ABD Başkanı Barack Obama’dan geldi. Obama CNN’de konuk olduğu programda, “Krizin ortasındaki ülkeleri sıkıp duramazsınız. Bir noktada borçlarını ödemeleri için bir büyüme stratejisi olmalı” dedi. Yunan ekonomisinin büyük reforma ihtiyacı olduğunu belirten Obama sıkıntılı bir ekonomide büyük değişiklikler yapmanın zor olduğu uyarısında bulundu.

Öte yandan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi’yle de bir görüşme yaptı. Reuters’ın bir kaynağa dayandırdığı haberine göre Çipras, hükümet olarak bir anlaşma sağlamak istediklerini dile getirdi.

Haydi Angela, günümü gün et!

İngiliz ekonomi dergisi The Economist, bu haftaki kapağını Yunanistan ve euro’nun geleceğine ayırdı. Bir klasik Yunan heykelinin eline tabanca yerleştirern ve “Haydi Angela, günümü gün et” manşetini atan Economist, yeni Yunan hükümetinin euro’dan çıkma şantajıyla Almanya Başbakanı Angela Merkel’i köşeye sıkıştırmaya çalıştığını ima etti.
Syriza’nın seçim zaferinin Yunanistan’ın euro’dan çıkması anlamına gelebileceğini belirten Economist, ancak bunun yerine euro’nun daha iyi bir geleceğe kavuşması için çalışılması gerektiğini yazdı.   

Yunanistan’ın iflas bayrağını çeken Afrika ülkeleri gibi bir af programına alınabileceğini belirten Economist, her durumda Yunan Başbakanı Aleksis Çipras’ın reform programını sürdürmesinin şart olduğunu, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in ise büyümeye yönelik çabalara engel olmasının kötü sonuçlar doğurabileceğini dile getirdi.a
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)