BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBooking İtalya'ya 94 milyon euro ödedi----

Booking İtalya'ya 94 milyon euro ödedi

Booking İtalya'ya 94 milyon euro ödedi
11 Kasım 2023 - 13:20 www.finansgundem.com

Online konaklama rezervasyon hizmeti sunan Booking, vergi anlaşmazlığını sonlandırmak için İtalya'da 94 milyon euro ödedi

Konaklama için internet üzerinden rezervasyon hizmetleri sunan Booking'in, 2013 ile 2021 yılları arasındaki KDV beyannamelerini yapmaması nedeniyle İtalya ile yaşadığı anlaşmazlığı sona erdirmek için 94 milyon euro ödediği bildirildi.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Hollanda merkezli Booking.com şirketi, İtalya Gelir İdaresi Ajansı'na (Agenzia delle Entrate) üyelik prosedürü yoluyla, 2013-2021 dönemine ait KDV beyannamelerinin yapılmamasına ilişkin anlaşmazlığı sona erdirmek ve varlıklarına el konulmasından kaçınmak için 94 milyon euroluk bir ödeme yaptı. Böylece, İtalya ile Booking arasındaki vergi anlaşmazlığı son buldu.

Cenova Cumhuriyet Başsavcılığı, Ekim 2022'de başlattığı bir soruşturma çerçevesinde, İtalyan Mali Polisi, Booking'in söz konusu yılları kapsayan döneme ilişkin KDV beyannamesi yapmadığını tespit etmişti.

İtalya'da bu hafta içinde ayrıca, vergi kaçakçılığı şüphesiyle ABD merkezli kısa süreli konaklama ayarlama platformu Airbnb'ye yönelik soruşturma kapsamında, şirketin Avrupa'daki gelirlerinin toplandığı Airbnb Ireland Unlimited Company'de idari pozisyonlarda çalışmış 3 kişiye ait 779 milyon eurodan fazla paraya el konulmuştu.

Booking'den 1.83 milyar dolarlık satın alma açıklaması

 

Booking.com yeniden Türkiye'de!

 

TÜRSAB'dan booking.com' yorumu

 

Booking.com için haksız rekabet kararı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)