BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBomba iddia: Halen görevde olan FETÖ'cü ağır ceza hakimi bile var----

Bomba iddia: Halen görevde olan FETÖ'cü ağır ceza hakimi bile var

Bomba iddia: Halen görevde olan FETÖ'cü ağır ceza hakimi bile var
08 Ekim 2019 - 07:09 www.finansgundem.com

Bakırköy Adliyesi Adalet Komisyonu üyesi eski hâkimi Murat Özkan’ın etkin pişmanlıktan yararlanmak için 2016 yılında verdiği ifade ortaya çıktı. Faal durumdaki 7 hakimin ismini veren Özkan, "Bunlar FETÖ'cü" dedi

Bakırköy Adliyesi Adalet Komisyonu üyesi eski hâkim Murat Özkan tutuklu bulunduğu süreçte Gaziantep H Tipi Cezaevi’nden, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’na ek ifade vermek için talepte bulundu. Murat Özkan, 11 Ekim 2016 tarihinde savcıya ifade de etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirtti.

‘HEPSİ MESLEKTE'

AÜ Hukuk Fakültesi’nden mezun olduğunu aktaran Özkan, “Eşim hâkim adayıydı. Aile birliğimizi sağlamak adına mesleğe başladım. Staj yaptığım dönemde bu örgüte müzahir kişilerle staj yapıyordum. Bunların isimlerini hatırlıyorum. Bunlar C.G., A.T., N.Y., F.A., L.U., O.K., O.D’dir. Bunlardan N.Y. dışındakiler hepsi meslektedir. Birisinin bölge adliyesi mahkemesi başkanı, diğerinin komisyon başkanı, bir diğerinin ise ağır ceza mahkemesi başkanı olarak görev yaptığını biliyorum. Bu ismini verdiğim kişiler FETÖ’ye tabidiler” dedi.

‘TOPLANIYORLARDI'

İsmini saydığı kişilerin meslekten ihraç edilen eski Danıştay üyesi Kasım Davas ile görüştüklerini ileri süren Özkan, “Kasım Davas o dönemde Trabzon İdare Mahkemesi’nde görev yapıyordu. Daha sonra Danıştay üyesi seçildi. 1999 yılında Ankara’da eğitim merkezine gitmiştim. O dönemde yine cemaat mensubu bildiğim kişiler çarşamba günleri eğitim merkezi dışında başka bir evde veya başka bir toplantı yerinde toplanıyorlardı” ifadelerini kullandı.

Göreve Bayburt’ta başladığını aktaran Özkan, daha sonra Tekirdağ’a atandığını, 2005 yılında ise tayinlerinin doğuya çıkacağını duymaları üzerine Adalet Bakanlığı’na giderek dönemin Personel Genel Müdürü (eski HSYK 1. Daire Başkanı /FETÖ’den tutuklu) İbrahim Okur ile görüştüklerini belirtti. “O dönem bakanlıkta tüm işler İbrahim Okur’dan geçiyordu” diyen Özkan, yapılan görüşmenin ardından İstanbul’a Eyüp Adliyesi’ne atandıklarını aktardı. (Cumhuriyet)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)