BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBolu Belediyesi'nin 'yabancı' kararına soruşturma----

Bolu Belediyesi'nin 'yabancı' kararına soruşturma

Bolu Belediyesi'nin 'yabancı' kararına soruşturma
24 Kasım 2021 - 00:07 www.finansgundem.com

İçişleri Bakanlığı, Bolu Belediye Meclisi'nin, yabancılara nikah ve su ücretlerine yönelik kararı için soruşturma başlattı

Bolu Belediye Meclisi'nin, yabancılara nikah hizmetleri ve içme suyu faturalarında farklı tarife uygulama kararı İçişleri Bakanlığı'na takıldı. 

İçişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında Anayasa'nın 10'uncu maddesinde yer alan "kanun önünde eşitlik" ilkesi, 6701 sayılı Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu'nun 3'üncü ve 5'inci maddelerinde belirlenen "eşitlik ilkesi ve ayrımcılık yasağı", Türk Ceza Kanunu'nun 122'nci maddesinde düzenlenen "nefret ve ayırımcılık" ile 216'ncı maddesinde belirlenen "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve 257'nci maddesindeki "görevi kötüye kullanma" suçları başta olmak üzere ceza hukuku açısından değerlendirmeler yapılacak.

Soruşturma sonucunda elde edilecek hukuki değerlendirmeler, adli makamlar, ilgili kurum ve kuruluşlar ile kamuoyuyla paylaşılacak.

Bolu'da yabancıya nikah ücreti 100 bin TL'ye çıkarılıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)