BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBolsonaro söylediğinin tam tersini yapıyor----

Bolsonaro söylediğinin tam tersini yapıyor

Bolsonaro söylediğinin tam tersini yapıyor
24 Nisan 2021 - 16:54 www.finansgundem.com

Korona virüs salgınındaki facia yönetimiyle gündemden düşmeyen Brezilya lideri, 2030’a kadar ormanların tahribatıyla mücadeleye ayrılan bütçeyi iki kat arttırma taahhüdünde bulunmuştu

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, ABD yönetimi tarafından düzenlenen iklim zirvesinde ormansızlaşmayla mücadeleye daha fazla harcama yapacağını söyledikten bir gün sonra çevre bütçesini azaltma kararı aldı.

ABD Başkanı Joe Biden tarafından düzenlenen ve birçok dünya liderinin katıldığı sanal zirvede perşembe günü konuşan Bolsonaro, 2030'a kadar ormanların tahribatıyla mücadeleye ayrılan bütçeyi iki kat arttırma taahhüdünde bulunmuştu.

Bu açıklamanın üzerinden 24 saat geçmeden Bolsonaro, planlanandan yüzde 24 daha az olan 2021 çevre bütçesini onayladı. Geçen yıl Çevre Bakanlığı'na ve diğer çevre kurumlarına ayrılması planlanan 2,6 milyar reallik bütçenin (3 milyar TL) 2 milyar reale düşürüldüğü görüldü.

Brezilya liderinin bütçedeki 240 milyon dolarlık (2 milyar TL) planları veto ettiği bildirildi. Bolsonaro'nun, ülkenin en önemli çevre kurumu olan Ibama'nın bütçesinde önemli oranda kesintiye gitmesi dikkat çekti.

Brezilya Kongresi'ndeki çevre komisyonu lideri Rodrigo Agostinho, son kesintilerin çevre örgütlerini tümüyle felce uğratacağını söyledi. Agostinho, "Konuşma yapmak yeterli değil. Brezilya hükümeti ödevini yapmalı" dedi.
(Independent Türkçe)

Bolsonaro: Sanki ölümler sadece korona virüsten oluyor

Brezilya lideri Bolsonaro’dan tepki çeken sözler: Daha ne kadar sızlanacaksınız

Brezilya'da halk Bolsonaro'nun azli için sokaklarda

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)