BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBolsonaro Macron'u sömürgecilikle suçladı----

Bolsonaro Macron'u sömürgecilikle suçladı

Bolsonaro Macron'u sömürgecilikle suçladı
23 Ağustos 2019 - 14:44 www.finansgundem.com

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, Fransa lideri Macron'un Amazon ormanlarındaki yangınların G7 zirvesinde görüşülmesi önerisini eleştirdi, bunun sömürgeci bir bakış açısı olduğunu savundu.

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Amazon ormanlarında devam eden yangınların hafta sonunda Fransa'nın Biarritz kasabasında düzenlenecek G7 zirvesinde görüşülmesi önerisine tepki gösterdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Bolsonaro, "Fransa Cumhurbaşkanının Amazonlarla ilgili sorunların bölge ülkelerinin katılımı olmadan G7'de görüşülmesi önerisi sömürgeci düşüncenin göstergesidir" ifadesini kullandı. Bolsonaro, Brezilya hükümetinin doğru verilere ve karşılıklı saygıya dayalı bir şekilde diyaloğa açık olduğunu belirtti.

G7 zirvesi Fransa'nın evsahipliğinde Cumartesi günü Almanya, İtalya, İnglitere, ABD, Kanada, Japonya ve AB'nin katılımıyla başlayacak.

Soruşturma başlatıldı

Diğer yandan Brezilya'da savcılar Amazon ormanlarındaki yangınlarla ilgili soruşturma başlattı.

Yerel medyadaki haberlere göre, Para eyaletinin güneybatısındaki çiftçiler hayvanlarına daha fazla otlak sağlamak için BR-163 numaralı otoyolun kenarındaki bir bölgeyi ateşe verdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro Temmuz ayında Osaka'da düzenlenen G20 Zirvesi'nde
Bolsonaro'nun, Amazon bölgesini tarım ve madencilik bakımından geliştirme sözü vermesi yurt içinde ve yurtdışında ormanların tahrip edileceği endişelerine yol açmıştı. Almanya ve Norveç bu nedenle Amazon ormanı için yaptıkları mali yardımları kesmişti.

Amazon ormanının büyük bölümünün bulunduğu Brezilya'da bu yıl rekor sayıda orman yangını çıktı. Orman yangınları geçen yıla göre yüzde 83 arttı. Brezilya'daki Ulusal Uzay Araştırmaları Kurumu (INPE) ülkede bu yıl içinde 72 bin 843 yangın tespit edildiğini açıkladı. Bu, kurumun kayıt tuttuğu 2013 yılından beri ulaşılan en yüksek sayı oldu

Brezilya'nın sağ popülist lideri Bolsonaro, orman yangınlarının arkasında ödenekleri kesilen çevre örgütlerinin olabileceğini iddia etmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)