BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBOJ'da üçüncü revizyon----

BOJ'da üçüncü revizyon

BOJ'da üçüncü revizyon
29 Mayıs 2014 - 19:17 www.finansgundem.com

BOJ, geçen yıl parasal genişleme politikasına başladığından bu yana, hükümet tahvili alımlarına yönelik sözlü yönlendirmesini üçüncü kez revize etti

Japon Merkez Bankası (BOJ), geçen yıl benzersiz parasal genişleme politikasına başladığından bu yana, hükümet tahvil alımlarına yönelik sözlü yönlendirmesini üçüncü kez revize etti. Bu hamle, ekonomide fiyatları yeniden yükseltme konusunda Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda'nın karşılaştığı zorlukları yansıtıyor.

BOJ, 10 yıldan fazla süreyle ihale başına 150 milyar yenle (1.5 milyar dolar) 350 milyar yen arasında değişen hükümet tahvili alacak. Merkez bankası daha önce alacağı tahvil miktarını 200 milyar ile 300 milyar yen arasında olarak açıklamıştı. Merkez bankası daha önce "yaklaşık 7 trilyon ve üzeri" olarak açıkladığı aylık tahvil alımlarını da 6 ila 8 trilyon yen olarak revize etti. 

Değişiklikler BOJ'a, gerektiği taktirde en uzun vadelerle tahvil alımını azaltma konusunda alan sağlıyor. Kuroda'nın önündeki zorluk, BOJ'un canlandırma politikasının, dünyanın en büyük ikinci tahvil piyasasını zora sokmadan, enflasyonu yüzde 2 hedefine çekmeye yardımcı olduğunun garanti altına alınmasını sağlamak.

SMBC Friend Securities Co.'dan Mari Iwashita, "Tahvil alımında tekrarlanan revizyonlar, BOJ'un geniş parasal genişleme politikasında sürdürdüğü zorlu mücadeleyi gösteriyor. Tahvil alımları anlamında bu, merkez bankasının limitlerine yaklaştığına işaret ediyor. BOJ yeniden değişiklikler yapmak durumunda kalabilir" yorumunda bulundu.

BOJ'dan yapılan açıklamada, merkez bankasının piyasa koşullarını dikkate alarak esnek biçimde tahvil alımı yaptığının altı çizildi. Değişiklikler 2 Haziran itibariyla uygulamaya geçecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)